Campagne 'De waarde van glas'

Vlaggen OnderhoudNL_1024x350

Downloads voor campagne 'De waarde van glas'

Downloads voor campagne 'De waarde van glas'

Download het materiaal van de campagne 'De waarde van glas' voor uw eigen website of social media. Bij elk type materiaal staat een beschrijving hoe u het kunt toepassen. Elke maand komen er nieuwe middelen beschikbaar.

December 2021

Folder: Welke soorten veiligheidsglas zijn er?

Waarom we veiligheidsglas toepassen is bekend, maar welke soorten zijn er? Lees het in deze handige brochure "Wat u moet weten over veiligheidsglas". Plaats de folder op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Folder: De geluidsisolatiewaarden van glas verbeteren

De geluidsisolatiewaarden van glas verbeter je door één of meerdere van de volgende factoren aan te passen: Dikker glas (meer massa), het toepassen van een bredere spouw bij isolatieglas, glasbladen van verschillende dikte gebruiken bij isolatieglas of je kunt gelaagd glas met speciale akoestische PVB folie toepassen. Meer weten? Lees dan deze folder. Plaats de folder op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

November 2021

FAQ: Waarom staat er soms condens op de ramen van isolatieglas?

Waarom staat er soms condens op de buiten of binnenzijde van isolatieglas? Condensvorming aan de kamerzijde ontstaat meestal bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid in de woning. Het aanwezige vocht condenseert dan tegen het glasoppervlak. Condensvorming aan de binnenzijde kan men voorkomen door goed te ventileren. Hoe zit het dan met Condens aan de buitenzijde? Lees het in deze FAQ en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

FAQ: Wat is beter een hoge of lage Ug-waarde?

Het warmteverlies door glas wordt uitgedrukt met de isolatiewaarde welke aangeduid wordt als de Ug-waarde in W/m²K. Dus hoe lager de Ug-waarde, hoe lager het warmteverlies door het glas en hoe hoger de warmte isolerende werking van het glas is. Isolerende beglazing kent velen varianten, merken en namen. Er wordt ook vaak gesproken over HR+, HR++, HR+++ & vacuüm beglazing. Om de isolerende-prestatie van producten goed te kunnen vergelijken is het dus verstandig om naar de Ug-waarde te kijken. Meer weten? Lees dan deze folder en gebruik deze tekst voor Twitter.

Oktober 2021

FAQ: Soorten isolatieglas

Er zijn nog altijd honderdduizenden woningen in Nederland met geheel of gedeeltelijk enkel glas. Nu met de stijgende energieprijzen wordt het steeds aantrekkelijker om de ramen te vervangen voor isolatieglas. Maar welke soorten zijn er? Lees het in deze FAQ en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

FAQ: Waar moet ik op letten bij het kiezen van isolatieglas

2 van de 3 woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Zonde, want isolatie heeft alleen maar voordelen: minder kou en tocht, lagere energiekosten en CO2-uitstoot én je bereidt je huis voor energieneutraal wonen. Isolatieglas is een belangrijk onderdeel bij het isoleren, maar waar moet je op letten bij het kiezen van het juiste glas? Lees het in deze FAQ en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Artikel: Wat doet glas met geluid?
Wist u al dat glas ook kan bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast? Geluidsisolerende beglazing zorgt ervoor dat storende geluiden van buiten, of juist van binnen, gereduceerd worden tot een aanvaardbaar niveau. Dat is niet alleen prettig, maar ook goed voor de gezondheid. Maar wat doet glas met geluid? Lees er alles over in dit artikel en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Folder: Wat moet u weten over isolerende beglazing
Het seizoen van de beslagen ramen komt er weer aan. Waardoor wordt dit veroorzaakt? We hebben hiervoor een handige folder gemaakt. Download de folder en plaats hem op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

September 2021

Artikel: Bespaar energie met het juiste isolatieglas!
Warmte, maar ook koele lucht, gaat gemakkelijk verloren via het glas van ramen en deuren wanneer enkel floatglas is gebruikt. Het toepassen van hoogwaardig dubbel glas of drievoudig glas draagt bij aan een lage energierekening, een duurzaam Nederland en een behaaglijk binnenklimaat. Maar waar moet je nu op letten bij het kiezen van isolatie glas? Lees er alles over in dit artikel en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

FAQ: Recycling van vlakglas
Hoe goed is glas na recycling herbruikbaar? Met de juiste inzameling is glas 100% recyclebaar. Meer weten? Lees er alles over in dit artikel en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

FAQ: Hoe past glas in de transitie naar een ciruclaire economie
Jaarlijks genereert de woning- en utiliteitsbouw vele duizenden tonnen aan vlakglasafval. Glas is een uitstekende grondstof om zonder verlies van kwaliteit keer op keer her te gebruiken voor het maken van nieuw glas. Vlakglas gescheiden inzamelen en recyclen levert daarom een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie. Meer weten? Lees er alles over in dit artikel en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Augustus 2021

Video: Wat is veiligheidsglas en waarom is het verplicht?
Bij glasconstructies is het belangrijk dat het juiste veiligheidsglas wordt gebruikt. Volgens het Bouwbesluit 2012 moet iedereen die te maken heeft met bouwen in Nederland, ervoor zorgen dat vlakglas niet mag leiden tot onevenredige mate van letselschade als gevolg van bezwijken. Maar hoe zit dat nu? Bekijk bovenstaande video of gebruik deze tekst voor Twitter.

Blog: Ben ik wettelijk verplicht om NEN 3569 toe te passen?
De norm geldt wanneer het geplaatste glas bereikbaar is voor volwassenen en kinderen. Onder ‘bereikbaar’ wordt dan verstaan dat zij binnen een horizontale afstand kleiner of gelijk aan 85 cm bij de ruit kunnen komen. In die situatie schrijft de norm het gebruik van veiligheidsglas voor. Meer weten? Lees deze blog en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Juli 2021

Video: De mogelijkheden van gebogen ruiten
Er zijn zoveel mogelijkheden met glas! Door de gebogen ruiten krijgt het kantoor in de video een “paviljoenachtige” uitstraling. In de buitengevels bevinden zich zonwerende ruiten die zowel “hol” als “bol” gebogen zijn en dit zonder vertekening in het glas! Gebruik deze tekst voor Twitter of deel de video.

Blog: Glas in de badkamer
Vlakglas biedt mogelijkheden om te baden in licht, letterlijk. Van de glazen inloopdouche tot zelfreinigende douchepanelen: alles over glas in de badkamer leest u in dit blog. Plaats het artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Artikel: Wat zijn de mogelijkheden van glazen balustrades?
Hoogte verschil in uw ontwerp en dient u de veiligheid te waarborgen met een balustrade of afscherming? Een bijzonder elegante oplossing daarvoor is een balustrade van glas. Of het nu een trap, balkon, vide of loopbrug betreft, een glasbalustrade straalt moderne klasse uit en is een perfecte veiligheidswand in appartement, huis, winkel of kantoor. Meer weten? Lees het artikel en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Artikel: Wat zijn de voordelen van glazen schuifdeuren?
Glazen schuifdeuren nodigen uit, scheppen ruimte en bieden zicht op de omgeving. Met een glazen schuifdeur kunt u op een mooie en elegante manier twee ruimtes van elkaar afsluiten terwijl het er nog als één geheel uitziet. Maar er zijn meer voordelen! Lees er meer over in dit artikel en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Juni 2021

FAQ: Wat doet glas met geluid?
Glas kan op veel verschillende manieren van invloed zijn op ons woon- en werkcomfort. Glas doet veel meer dan daglicht binnenlaten, zo heeft glas ook een geluidswerende prestatie. Lees er alles over in dit artikel en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

FAQ: Wat als glas teveel licht doorlaat?
Onbewerkt glas laat ongeveer 90% van het zonlicht door dat op het glas schijnt. Maar wat als dat invallend zonlicht je huis te warm maakt, of teveel schittering geeft op je beeldscherm om rustig te kunnen werken? Dan kan zonwerend glas een oplossing zijn. Lees er alles over in dit artikel en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Artikel: Glas en geluid
Langs auto- en spoorwegen staan tegenwoordig geluidswerende wanden van glas. En wat herrie uit een natuurgebied of woonwijk kan tegenhouden, kan ook in huis of op kantoor toegepast worden. Lees er alles over in dit artikel en plaats het op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Consumentenfolder: Wat moet u weten over geluidsisolerend glas?
Glas is een zeer veelzijdig product, in zeer veel soorten verkrijgbaar en met uiteenlopende eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Geluidsisolerende beglazing zorgt ervoor dat storende geluiden van buiten of juist van binnen gereduceerd worden tot een aanvaardbaar niveau. Wij hebben voor u deze handige folder gemaakt. Plaats de folder op uw website of gebruik deze tekst voor Twitter.

De Waarde van Glas bij geslaagd online Glas Event
Al een ruim half jaar draait de marketingcampagne "De waarde van Glas". Martin Boomkamp van marketingbureau Guifi lichtte de campagne toe tijdens het online Glas Event en gaf diverse marketingtips, bijvoorbeeld over het juiste tijdstip om berichten te plaatsen op social media. Een belangrijke oproep was vooral om met marketing bezig te zijn. Benieuwd naar de volledige presentatie? Neem dan contact op met Ferdinand Wieman, Sectormanager Glas.

Mei 2021

Flyer ISDE voor uw particuliere opdrachtgevers
OnderhoudNL heeft een informatieve flyer over de ISDE voor woningeigenaren gemaakt die als extra service ingezet kan worden richting particuliere opdrachtgevers. In de flyer ‘Alles wat u wilt weten over subsidie op isolatieglas’ informeren we de huiseigenaar hoe de subsidie werkt, hoe de subsidie aangevraagd kan worden, hoeveel subsidie mogelijk is etc.

Artikel: Wat is het glas van de toekomst?
Innovatie in glas is vaak onzichtbaar en toch profiteren we er dagelijks van. Naast verbeterde prestaties in energiebesparing, weerstand en akoestiek zijn er veel meer ontwikkelingen. Denk aan energieopwekkend glas, ledverlichting in glas of privacy glas. U leest er meer over in het artikel. Plaats dit artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Artikel: Wat is privacy glas?
In een kantoor waarin veel wanden van glas zijn, kan iedereen alles zien van iedereen, wat niet altijd wenselijk is. Met privacy glas kunt u met een druk op de knop glas ondoorzichtig maken. Hoe dat werkt en welke varianten van privacy glas bestaan, leest u in het artikel. Plaats dit artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Artikel: Hoe beoordeelt u enkelvoudig glas bij oplevering?
Sector Glas heeft in samenwerking met Kenniscentrum Glas en Bouwend Nederland Vakgroep GLAS een beoordelingskaartje ontwikkeld die u kunt gebruiken bij een klacht over de visuele kwaliteit van enkel glas bij oplevering. Dit kan een hoop tijdverlies, ergernis en kosten voorkomen. Plaats de tekst van dit artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

April 2021

Artikel: Wat is Smart glas?
Smart glas kan een belangrijke rol spelen in woningen die energiezuinig moeten worden opgeleverd. Het kan in de zomer de zon weren zodat het niet te warm wordt en in de winter juist optimaal zonlicht doorlaten. En het is niet voor niets smart glas: je kan het glas zelf het werk laten doen. Plaats de tekst van dit artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Artikel: Wat is LED glas?
Transparant glas dat alle kleuren van de regenboog kan krijgen en meer: LED glas kan oplichten doordat er onzichtbare LED verlichting in is verwerkt. Een eveneens onzichtbare coating die elektriciteit geleid stuurt de LED lampjes aan. LED glas kan geleverd worden in diverse glassoorten, waardoor de toepassingen eindeloos zijn. Plaats de tekst van dit artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Artikel: Isolatie en glas
Isolatieglas draagt bij aan een behaaglijk binnenklimaat en tegelijkertijd ook aan een lage energierekening en een duurzaam Nederland. In dit artikel leest u alles over de meest voorkomende soorten isolatieglas en de mate van warmte-isolatie. Plaats de tekst als artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Blog: Zonnecellen in glas
Je telefoon opladen met je raam? Het klinkt als toekomstmuziek, maar dat is het zeker niet! De ontwikkelingen rond zonnecellen in vlakglas gaan razendsnel. In dit blog gaan we in vogelvlucht langs de mogelijkheden. Plaats de tekst als artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Maart 2021

Artikel: Wat is gelaagd glas?
Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit glasbladen met daartussen een doorzichtige taaie kunststof (PVB) folie. Deze folie houdt het glas bij elkaar als het breekt. Lees het in dit artikel en plaats de tekst als artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Aritkel: Wat is gehard glas?
We kennen het allemaal van bushokjes en autoruiten: glas dat - als het breekt - in kleine veilige korrels uiteenvalt. Dat soort glas noemen we gehard glas. Lees het in dit artikel en plaats de tekst als artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Artikel: Wat u moet weten over Veiligheidsglas
Lees in dit artikel hoe glas bij kan dragen aan de persoonlijke veiligheid en de beveiliging van een pand. Plaats de tekst als artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Blog: De vijf grote voordelen van gelaagd veiligheidsglas
Wat zijn nu de vijf grote voordelen van gelaagd veiligheidsglas? Lees het in deze blog. Plaats de tekst als artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

FAQ: Wat is gehard glas?
We kennen het allemaal van bushokjes en autoruiten: glas dat - als het breekt - in kleine veilige korrels uiteenvalt. Dat soort glas noemen we gehard glas. Het is vijf keer sterker dan gewoon glas en ook nog eens bestand tegen grotere temperatuurverschillen. Lees het in deze blog: https://bit.ly/2OWiyVa #dewaardevanglas

FAQ: Wat is gelaagd glas?
Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit glasbladen met daartussen een doorzichtige taaie kunststof (PVB) folie. Deze folie houdt het glas bij elkaar als het breekt. Hierdoor ontstaan er geen gevaarlijke scherven en is er dus geen risico op ernstig lichamelijk letsel. Bijkomend voordeel: naast een helder transparante folie kan de folie ook een kleur hebben, mat zijn of zijn voorzien van een print. Lees het in deze blog: https://bit.ly/2OWiyVa #dewaardevanglas

Februari 2021

Artikel: Wat zijn de voordelen van glazen luifels?
Glazen luifels geven winkels en kantoren een opvallende en chique uitstraling. Ze bieden daarbij ook comfort aan de bezoekers. Wat is er allemaal mogelijk met glazen luifels? Plaats de tekst als artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Artikel: Wat zijn de mogelijkheden van glazen deuren?
Glazen deuren zijn dé stijlvolle oplossing voor woningen of kantoren. Je creëert een maximale glasbeleving, omdat ze (nagenoeg) kozijnloos zijn. In dit artikel staan alle voordelen op een rij. Plaats de tekst als artikel op uw eigen website of gebruik deze tekst voor Twitter.

Blog: Glas in de woonkamer
Glas biedt eindeloze mogelijkheden. In deze blog leest u alles over het integreren van maatwerk, interieur- en designglas in een woonhuis. Plaats de tekst als artikel op uw eigen website en informeer zo uw opdrachtgevers. U kunt deze tekst voor Twitter gebruiken.

Video: Het comfort van veel lichtinval
Gebruik deze video op uw website of social media en laat opdrachtgevers zien wat mogelijk is met glas voor een optimale lichtinval. U kunt deze tekst voor Twitter gebruiken.

Januari 2021

Video: Van Glas in lood naar isolatieglas
Gebruik deze video op uw website of social media en laat opdrachtgevers de mogelijkheden van glas in lood zien. U kunt deze tekst voor Twitter gebruiken.

Blog: Glas en corona 
Glas speelt een grote rol bij het bestrijden van de coronacrisis. Denk bijvoorbeeld aan de coronaschermen die overal zijn geplaatst. Plaats de tekst van het blog als artikel op uw eigen website. U kunt deze tekst voor Twitter gebruiken.

Blog: Alles over de Ug waarde
Wat is de zogeheten Ug-waarde precies? Hoe kiest u de optimale Ug-waarde voor uw project? Plaats de tekst als artikel op uw eigen website en informeer zo uw opdrachtgevers. U kunt deze tekst voor Twitter gebruiken.

December 2020

Artikel: Is draadglas veiligheidsglas?
Dit artikel is bedoeld om uw (potentiële) klanten te informeren over de mogelijkheden van veiligheidsglas. Plaats de tekst als artikel op uw eigen website of verwijs naar deze pagina. U kunt hiervoor ook deze tekst en foto voor Twitter of Linkedin gebruiken.

Video: Innovatieve meetsystemen bij complexe maatvoering
Gebruik deze video op uw website of social media en laat opdrachtgevers de mogelijkheden door de inzet van 3D-technologie zien.

Consumentenfolder: Wat moet u weten over veiligheidsglas
Glas kan bijdragen aan uw persoonlijke veiligheid en de beveiliging van u en uw eigendommen. In deze brochure wordt informatie gegeven over veiligheidsglas.

November 2020

Artikel: Brandwerend glas
Dit artikel is bedoeld om uw (potentiële) klanten te informeren over de mogelijkheden van brandwerend glas. Plaats de tekst als artikel op uw eigen website of verwijs naar deze pagina. U kunt hiervoor ook deze tekst en foto voor Twitter of Linkedin gebruiken.

FAQ Vlakglasrecycling
Met dit vraag en antwoordoverzicht kunt u uw (potentiële) klanten informeren over de mogelijkheden van vlakglasrecycling. 

Oktober 2020

Artikel: Isolatieglas
Dit artikel is bedoeld om uw (potentiële) klanten te informeren over de mogelijkheden van isolatieglas. Plaats de tekst en foto als artikel op uw eigen website of verwijs naar deze pagina. U kunt hiervoor ook deze tekst en foto voor Twitter of Linkedin voor gebruiken.

Artikel: Geluidsisolatie
Dit artikel is bedoeld om uw (potentiële) klanten te informeren over de mogelijkheden van geluidisolerende beglazing. Plaats de tekst als artikel op uw eigen website of verwijs naar deze pagina. U kunt hiervoor ook deze tekst voor Twitter of Linkedin voor gebruiken.

Consumentenfolder: isolerende beglazing
Gebruik deze folder om bijvoorbeeld ook consumenten te informeren over de mogelijkheden van isolatieglas en de werkwijze van uw bedrijf.

September 2020

Animatie Veiligheidsglas
Gebruik de animatie om uitleg te geven over veiligheidsglas. Deel deze Youtube-link op social media of uw website. Ook kunt u deze insluiten op uw website. Lees hier hoe u dat doet. Heeft u liever de mp4 om te uploaden op uw website of social media, stuur dan een mail naar Martin Hoogerwaard.

Blog: de 3 belangrijkste redenen om te voldoen aan NEN 3569
Informeer mogelijke opdrachtgevers over wanneer zij moeten voldoen aan NEN 3569 met deze blog. Plaats de tekst als artikel op uw eigen website of verwijs naar deze pagina.

Bekijk de campagnepagina voor opdrachtgevers

Martin Hoogerwaard_800x450

Martin Hoogerwaard

Marketing
06 43 02 45 43 | Stuur mij een e-mail

Ferdinand Wieman_800x450

Ferdinand Wieman

Glas, Industrieel, Restauratieschilders & Vastgoed
0182 - 556 139 | 06 27 53 48 06
Stuur mij een e-mail

Beschikbare downloads

December

November 2021

Oktober 2021

September 2021

Augustus 2021

Juli 2021

Juni 2021

Mei 2021

April 2021

Maart 2021

Februari 2021

Januari 2021

December 2020

November 2020

Oktober 2020

September 2020

Promotiemateriaal

Belangrijk is dat ú als lid ook daadwerkelijk laat zien dat u OnderhoudNL-lid bent! Daarmee vergroten we samen de herkenbaarheid van de OnderhoudNL-bedrijven in de markt. 

OnderhoudNL-campagnes

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt