Glaszetten

Glaszetten

Glaszetten

Glaszetten

Als glaszetter moet u niet alleen werken volgens technische normen en richtlijnen, maar heeft u ook te maken met allerlei specifieke veiligheidsvoorschriften.

Glaszetten

Technische normen en richtlijnen

Glas is een technisch eindproduct dat moet voldoen aan specifieke kwaliteitseisen. Glas dat niet goed is geplaatst, kan leiden tot gevaarlijke situaties, schade of lekkage. Dat vraagt om een professionele behandeling en plaatsing volgens bepaalde normen en Nederlandse Praktijkrichtlijnen (NPR’s).

Veiligheidseisen

Voor glaszetwerkzaamheden gelden speciale bepalingen met betrekking tot tillen en dragen, beschreven in de Cao SAG. Zo mag u glas boven de 25 kg alleen met 2 of meer personen tillen. Boven de 50 kg is het gebruiken van hulpmiddelen verplicht. Lees er meer over in het dossier Tillen en dragen.

Glasvraagbaak voor technische vragen

Wij kunnen ons echter heel goed voorstellen dat u als lid van OnderhoudNL ook technische vragen over glas wilt stellen. Daarvoor heeft OnderhoudNL de 'Glasvraagbaak' ingericht. Onze experts en die van Kenniscentrum Glas hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Daarna nog steeds vragen? Stel deze dan per e-mail aan Mark Hulsen of Ferdinand Wieman.

Vergelijking cao's in de glassector

Als uw (glaszet)bedrijf lid is van OnderhoudNL dan valt uw bedrijf (en dus ook uw medewerkers) automatisch onder de cao SAVG, de cao voor het Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhouds- en Glaszetbedrijf in Nederland. Toch bestaat er al jarenlang een discussie over de werkingssfeer van de cao SAVG en de cao Vlakglas. Dit is de cao voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf. Past u de juiste cao in uw bedrijf toe?

OnderhoudNL Sector Glas

Sector Glas behartigt de belangen van de glaszet- en montagebedrijven binnen OnderhoudNL die voor ambachtelijk vakmanschap staan. Sector glas informeert hen over de laatste veiligheidseisen, moderne technieken en ontwikkelt producten specifiek gericht op glaszetbedrijven. OnderhoudNL Glas werkt veel samen met andere branches zoals bijvoorbeeld Bouwend Nederland Vakgroep Glas/Glas Branche Organisatie (GBO), Kenniscentrum Glas (KCG). Via campagnes vergroot sector Glas de zichtbaarheid van glaszetbedrijven bij opdrachtgevers. 

Meer informatie over OnderhoudNL sector Glas

Nieuws

Meer nieuws

Uitgelicht

Uitgelicht-jaar van het glas-AFAS_1024x606

2022 is VN Jaar van het Glas

In februari is in Genève, op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties (VN), het Jaar van het Glas van start gegaan. Gedurende dit jaar staat glas in al haar facetten centraal. Wereldwijd vinden er activiteiten plaats zoals congressen, seminars, beurzen en campagnes. Ook OnderhoudNL Glas heeft diverse activiteiten in petto.

U leest het in OnderhoudNL Magazine

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt