Glaszetten

Glaszetten

Glaszetten

Glaszetten

Als glaszetter moet u niet alleen werken volgens technische normen en richtlijnen, maar heeft u ook te maken met allerlei specifieke veiligheidsvoorschriften.

Glaszetten

Technische normen en richtlijnen

Glas is een technisch eindproduct dat moet voldoen aan specifieke kwaliteitseisen. Glas dat niet goed is geplaatst, kan leiden tot gevaarlijke situaties, schade of lekkage. Dat vraagt om een professionele behandeling en plaatsing volgens bepaalde normen en Nederlandse Praktijkrichtlijnen (NPR’s).

Veiligheidseisen

Voor glaszetwerkzaamheden gelden speciale bepalingen met betrekking tot tillen en dragen, beschreven in de Cao SAG. Zo mag u glas boven de 25 kg alleen met 2 of meer personen tillen. Boven de 50 kg is het gebruiken van hulpmiddelen verplicht. Lees er meer over in het dossier Tillen en dragen.

Glasvraagbaak voor technische vragen

Wij kunnen ons echter heel goed voorstellen dat u als lid van OnderhoudNL ook technische vragen over glas wilt stellen. Daarvoor heeft OnderhoudNL de 'Glasvraagbaak' ingericht. Onze experts en die van Kenniscentrum Glas hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Daarna nog steeds vragen? Stel deze dan per e-mail aan Mark Hulsen of Ferdinand Wieman.

OnderhoudNL Sector Glas

Sector Glas behartigt de belangen van de glaszet- en montagebedrijven binnen OnderhoudNL die voor ambachtelijk vakmanschap staan. Sector glas informeert hen over de laatste veiligheidseisen, moderne technieken en ontwikkelt producten specifiek gericht op glaszetbedrijven. OnderhoudNL Glas werkt veel samen met andere branches zoals bijvoorbeeld Bouwend Nederland Vakgroep Glas/Glas Branche Organisatie (GBO), Kenniscentrum Glas (KCG). Via campagnes vergroot sector Glas de zichtbaarheid van glaszetbedrijven bij opdrachtgevers. 

Meer informatie over OnderhoudNL sector Glas

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!