Werkomstandigheden: veiligheid en gezondheid voorop

Arbo_helm_bril_handschoen_origineel 1024x350

Arbo & Milieu

Arbo & Milieu

Veilig en gezond werken is de verantwoordelijkheid van alle partijen in de keten. Voor de schilders- en onderhoudsbranche zijn er specifieke risico’s en richtlijnen. OnderhoudNL werkt nauw samen met overheid en andere partijen aan de veiligheid in onze branche.

Zorgen voor veilige werkomstandigheden

Werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun werknemers veilig en gezond kunnen werken. De mate van bescherming die zij moeten bieden, is door de overheid vastgelegd in de Arbowet, het Arbobesluit en de Arboregeling. Om deze wetten nauwkeurig na te leven, moet elk bedrijf een arbobeleid voeren.
Meer over arbobeleid

 

Preventie

Bij veilig en gezond werken staat preventie centraal. In de Cao SAG zijn (aanvullende) bepalingen opgenomen over arbeidsomstandigheden en preventie. Voor de verplichte Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) heeft OnderhoudNL een erkende branche-RI&E ontwikkeld.

Nieuws

Meer nieuws
RI&E

Maak gebruik van onze erkende branche-RI&E

De branche-RI&E is goedgekeurd door OnderhoudNL en vakbond LBV en is afgestemd op veelvoorkomende risico’s in de branche. In de RI&E zijn nieuwe instrumenten opgenomen waarmee u alle verplichte elementen in kaart brengt. Tijdens de RI&E-bijeenkomsten (gratis voor leden) leert u hoe u deze online tool kunt invullen én wordt uw arbokennis opgefrist.

Meld u nu aan

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!