Werkomstandigheden: veiligheid en gezondheid voorop

Arbo_helm_bril_handschoen_origineel 1024x350

Arbo & Milieu

Arbo & Milieu

Veilig en gezond werken is de verantwoordelijkheid van alle partijen in de keten. Voor de schilders- en onderhoudsbranche zijn er specifieke risico’s en richtlijnen. OnderhoudNL werkt nauw samen met overheid en andere partijen aan de veiligheid in onze branche.

Zorgen voor veilige werkomstandigheden

Werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun werknemers veilig en gezond kunnen werken. De mate van bescherming die zij moeten bieden, is door de overheid vastgelegd in de Arbowet, het Arbobesluit en de Arboregeling. Om deze wetten nauwkeurig na te leven, moet elk bedrijf een arbobeleid voeren.
Meer over arbobeleid

 

Preventie

Bij veilig en gezond werken staat preventie centraal. In de Cao SAG zijn (aanvullende) bepalingen opgenomen over arbeidsomstandigheden en preventie. Voor de verplichte Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) heeft OnderhoudNL een erkende branche-RI&E ontwikkeld.

Nieuws

Meer nieuws

Uitgelicht

Uitgelicht OnderhoudNL Magazine 2024-RI&E Module gevaarlijke stoffen_1024x606

Nieuwe RI&E-module gevaarlijke stoffen neemt ondernemers veel werk uit handen

Vrijwel elke schilder en andere onderhoudsvakspecialist werkt dagelijks met producten en materialen die gevaarlijke stoffen bevatten. Blootstelling aan deze stoffen kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Alle reden dus om er veilig mee om te gaan. Als werkgever heeft u daarin een belangrijke verantwoordelijkheid. Een die veel tijd en specifieke kennis vraagt. OnderhoudNL ondersteunt daarom met tal van tools. Nieuw is de module gevaarlijke stoffen, die gekoppeld is aan de branche-RI&E.

U leest het in OnderhoudNL Magazine

Trainingen Veiligheid

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt