Arbeidsverhoudingen

Arbeidsverhoudingen

Beleidsprogramma Arbeidsverhoudingen

Arbeidsverhoudingen

Het is tijd dat we werknemers in onze branche vragen naar hun ideeën en wensen. Daarom is Arbeidsverhoudingen een van de vier programma's waarop wij de komende jaren onze beleidsontwikkeling richten. Op basis daarvan kunnen we een cao afspreken die zó interessant is dat die zorgt voor meer natuurlijke instroom. 

Van ondernemers naar ondernemingsorganisatie

Van ondernemers- naar ondernemingsorganisatie

We willen de branche aantrekkelijk houden voor huidige en potentiële medewerkers. Maatschappelijke thema’s zoals verduurzaming, klimaat en energietransitie maken dat mogelijk (‘toekomst in de onderhoudsbranche’) en noodzakelijk (‘de onderhoudsbranche doet er toe’).

In dialoog met werkgevers en medewerkers

Hoe we dat gaan doen? Daarvoor is een revolutionair plan bedacht dat wellicht de basis gaat vormen voor totaal andere arbeidsverhoudingen in Nederland. Onze medewerkers en ondernemers hebben elkaar nodig in een houdbare toekomst waarin gezond, veilig, betaalbaar, schaalbaar en werken centraal staan. In dialoog met werkgevers en medewerkers willen we meer betrokkenheid, gedeelde verantwoordelijkheid en eigenaarschap realiseren.

Andere beleidsprogramma's

Naast Arbeidsverhoudingen zijn er nog drie andere pijlers van het OnderhoudNL beleidsplan 2020-2023:

Uitgelicht

Uitgelicht Ondernemingsorganisatie_1024x606

Op weg naar een ondernemingsorganisatie

OnderhoudNL is bezig zich te ontwikkelen nar een ondernemingsorganisatie: een vereniging voor de ondernemer en álle medewerkers in het bedrijf. Dat doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met de lidbedrijven en hun medewerkers. Wat vinden zij belangrijk?

U leest het in OnderhoudNL Magazine

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!