Glaszetten: gebruik onze factsheets

Glaszetten: gebruik de factsheets van OnderhoudNL

Factsheets voor glaszetters

Factsheets voor glaszetters

OnderhoudNL stelde samen met verschillende partners een aantal factsheets samen voor glaszetters; over het plaatsen van brandwerend beglazing, het afkitten van dubbel glas en gelaagd glas en het verwijderen van asbesthoudende kitten. Leden kunnen deze handige documenten gratis downloaden.

Glaszetten en beglazingskitten

Factsheet Asbest in beglazingskitten

Asbest is in het verleden veelvuldig toegepast in bouwmaterialen, isolatiematerialen, dakbedekkingen, pakkingen etc. Ook is asbest toegepast in stopverf en beglazingskitten. Hoe kunnen we asbest herkennen en veilig verwijderen?

Factsheet Brandwerend glas en zijn toepassing

In deze factsheet leest u niet alleen alles over glassoorten en de classificatie en criteria van brandwerendheid van glas, maar ook over het plaatsen van brandwerende beglazing. De brandwerendheid van glas wordt altijd bepaald door de brandwerendheid van de volledige constructie. De plaatsing en montage van brandwerend glas zijn hierin dus van groot belang.

Factsheet Kittoepassing bij gelaagd glas

Soms heeft de afdichtingskit direct contact met de folie tussen de glasplaatsen van gelaagd glas, bijvoorbeeld bij winkelruiten of bij structurele beglazing. Ook bij hiel- of teendichting bij binnenbeglazing kan er in de praktijk contact ontstaan tussen de zijkant van het glas en de beglazingskit. Welke kit kan op de kopse kant van gelaagd glas worden toegepast? Het antwoord op deze vraag vindt u in deze factsheet, opgesteld door OnderhoudNL Glas, VNVI, GBO en NBvT.  

Factsheet Verenigbaarheid van kitten en dubbel glas

In gebouwen wordt al tientallen jaren isolerend dubbelglas toegepast in de huidige vorm: twee glasbladen verbonden door een organische randafdichting. De levensduur wordt bepaald door de vochtdichtheid van de randafdichting. Daarom zijn de beglazingsmethode en de correcte keuze van materialen van cruciaal belang. U leest er meer over in deze factsheet.

Word nu een jaar lang gratis lid!

Specialisten in vastgoedonderhoud

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Meld u nu aan!