OnderhoudNL Glas

Glazen gevel

OnderhoudNL Glas

Als sector Glas van OnderhoudNL werken wij samen aan het ondersteunen van onze leden op het gebied van onze vier beleidsprogramma's: ketensamenwerking, ontwikkeling, klimaat & energie en arbeidsverhoudingen. Veel zaken zijn als bedrijf alleen niet te realiseren, zoals bijvoorbeeld het stimuleren van voldoende instroom van personeel of de lobby voor werkbare normen, een goede CAO en aantrekkelijke subsidies.

Glaszetten_1024x350

Leden

De tijden dat glaszetten door de schilder erbij werd gedaan zijn voorbij. Glaszetten is een vak apart, en door de bredere toepassing van glas als bouwmateriaal is het vakgebied volop in beweging. De verduurzamingsgolf zorgt ervoor dat isolatieglas een veel gevraagd product is. De bij OnderhoudNL Glas aangesloten glaszet- en montagebedrijven staan voor ambachtelijk vakmanschap en zijn tegelijkertijd op de hoogte van de laatste veiligheidseisen en moderne technieken.

Partners

OnderhoudNL Glas werkt veel samen met andere branches zoals Bouwend Nederland Vakgroep Glas/Glas Branche Organisatie (GBO), Kenniscentrum Glas (KCG) en de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT). Verder zijn wij vertegenwoordigd in diverse commissies van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) om afspraken te maken voor onze bedrijven.

Technische informatie

Met onze Glasvraagbaak (in samenwerking met KCG), en daarbij het overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden, vergroten we de kennis van leden én opdrachtgevers. De informatie in onze technische factsheets draagt daar ook aan bij.

Daarnaast is er via de Schildersvakopleidingen nauw contact met verschillende ROC’s in Nederland en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) met betrekking tot de mbo-opleidingen Glaszetter en Gezel Glaszetter.

Campagne 'De waarde van glas'

Met de campagne 'De waarde van glas' vergroten we de zichtbaarheid van glaszetters en glashandels onder aannemers en architecten. Bijzonder aan deze campagne is dat er maandelijks nieuw promotiemateriaal beschikbaar is voor uw bedrijf om zelf in te zetten op uw website en social media. Onderdeel daarvan is ook dat u kosteloos uw vacatures kunt plaatsen op www.werkenindeglasbranche.nl

Interesse in het lidmaatschap?

Is uw bedrijf nog geen lid van OnderhoudNL? Vul dan het inschrijfformulier in of vraag een proeflidmaatschap (één jaar gratis) aan. Bent u wel al lid van OnderhoudNL maar wilt u aansluiten bij sector Glas. Stuur dan een e-mail naar sectormanager Ferdinand Wieman. Het lidmaatschap van deze ‘extra’ sector bedraagt 50 euro ex. btw per jaar.

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!