Vergoedingen voor medewerkers

Vergoedingen

Vergoedingen voor medewerkers

Vergoedingen

In de cao SAVG zijn voor medewerkers een aantal vergoedingen opgenomen: voor fysiotherapie, voor maaltijden, voor overwerk, voor de reiskosten en reisuren van en naar het werk, voor het verblijf elders (als medewerkers vanwege hun werkplek niet ’s avonds naar huis kunnen) en voor de uitrusting (werkkleding). Wij hebben de diverse vergoedingen met uitleg handig voor u op een rijtje gezet. 

loonsverhoging-1024x350
Ledenadvies_800x450

Downloads

Producten

Werkkostenregeling (WKR)

De Werkkostenregeling (WKR) houdt in dat u als werkgever een bepaald percentage van de totale loonsom van uw personeel mag gebruiken voor vergoedingen of verstrekkingen. Over het bedrag dat boven deze vrije ruimte uitkomt, betaalt u een hoge naheffing. Bepaalde vergoedingen zoals reiskosten en maaltijden bij overwerk gaan niet ten koste van de vrije ruimte.

Meer over de WKR

Borrels en feesten

Catering tijdens bijeenkomst

Een borrel of personeelsfeest op een externe locatie valt onder de vrije ruimte van de Werkkostenregeling (WKR) omdat de fiscus het als loon ziet. Heeft de borrel een overwegend zakelijk karakter, dan zijn de consumpties onbelast.

Heeft u vragen? Neem contact op met OnderhoudNL Ledenadvies.

Nieuws

Meer nieuws

Als werkgever bent u verplicht de Gezondheids- en Bodycheck aan te bieden aan werknemers die risico lopen.

De check – ook bekend als de PAGO (Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek) – wordt uitgevoerd door medisch specialisten. De kosten van deze check worden betaald door de Stichting USAG.

Meer info op susag.nl

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt