Vergoedingen voor werknemers

Vergoedingen

Vergoedingen voor werknemers

Vergoedingen

In de cao SAVG zijn voor medewerkers een aantal vergoedingen opgenomen: voor fysiotherapie, voor maaltijden, voor overwerk, voor de reiskosten en reisuren van en naar het werk, voor het verblijf elders (als medewerkers vanwege hun werkplek niet ’s avonds naar huis kunnen) en voor de uitrusting (werkkleding).

loonsverhoging-1024x350

Fysiotherapie

Als werkgever kunt u direct bijdragen aan de kosten voor fysiotherapie door per 4 weken een bedrag van € 10,- aan uw medewerkers te vergoeden. U kunt ook indirect een bijdrage leveren door middel van een collectieve ziektekostenverzekering. Een andere optie is om de aanvullende behandeling(en) gewoon direct te vergoeden aan de medewerker.
Meer over de vergoeding voor fysiotherapie

 

Overwerk

Er is sprake van overwerk indien de medewerker op verzoek van de werkgever na 170 uur per loonperiode van 4 weken arbeid verricht. De medewerker kan niet verplicht worden tot het verrichten van overwerk en dient ter wille van de spreiding van de werkgelegenheid tot een minimum worden beperkt. Structureel overwerk is niet toegestaan. Bij overwerken heeft een medewerker recht op een maaltijdvergoeding van de werkgever.
Meer over de vergoeding voor overwerk

 

Reiskosten, reisuren en verblijf elders

Bij reiskostenvergoedingen hangt de hoogte af van het eigen vervoermiddel waarmee een medewerker naar het werk gaat. Voor de reisurenvergoeding gelden vaste bedragen. Met 'verblijf elders' wordt een werkplek bedoeld, die zo ver weg is dat de medewerker ’s avonds niet naar huis kan terugkeren. In dit geval zorgt de werkgever voor een fatsoenlijk onderkomen en behoorlijke maaltijden voor de medewerker(s).
Meer over de vergoeding voor reis- en verblijfskosten

 

Werkkleding

De uitrustingsvergoeding is een onbelaste vergoeding die u per loonbetalingsperiode aan uw medewerkers uitbetaalt. De hoogte van de uitrustingsvergoeding is € 8,00 per werkweek of € 1,60 netto per gewerkte dag. Let op: als u werkkleding of (veiligheids)schoenen verstrekt, moet u deze verstrekking met de uitrustingsvergoeding verrekenen.

Meer over de vergoeding voor werkkleding
Ledenadvies_800x450

Downloads

Producten

Werkkostenregeling (WKR)

De Werkkostenregeling (WKR) houdt in dat u als werkgever een bepaald percentage van de totale loonsom van uw personeel mag gebruiken voor vergoedingen of verstrekkingen. Over het bedrag dat boven deze vrije ruimte uitkomt, betaalt u een hoge naheffing. Bepaalde vergoedingen zoals reiskosten en maaltijden bij overwerk gaan niet ten koste van de vrije ruimte.

Meer over de WKR

Borrels en feesten

Catering tijdens bijeenkomst

Een borrel of personeelsfeest op een externe locatie valt onder de vrije ruimte van de Werkkostenregeling (WKR) omdat de fiscus het als loon ziet. Heeft de borrel een overwegend zakelijk karakter, dan zijn de consumpties onbelast.

Heeft u vragen? Neem contact op met OnderhoudNL Ledenadvies.

Nieuws

Meer nieuws

Als werkgever bent u verplicht de Gezondheids- en Bodycheck aan te bieden aan werknemers die risico lopen.

De check – ook bekend als de PAGO (Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek) – wordt uitgevoerd door medisch specialisten. De kosten van deze check worden betaald door de Stichting USAG.

Meer info op susag.nl

Word nu een jaar lang gratis lid!

Specialisten in vastgoedonderhoud

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Meld u nu aan!