Beƫindiging arbeidsovereenkomst

Beƫindiging arbeidsovereenkomst: man verscheurt do

Einde contract

Einde contract

Bij het einde van een arbeidsovereenkomst moet u als werkgever op een aantal zaken letten. Denk aan de aanzegplicht bij tijdelijke contracten, opzegtermijnen bij vaste contracten, het ontslagrecht en de transitievergoeding bij ontslag.

Vrouwe justitia

Aanzegplicht einde tijdelijk contract

Als werknemers een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (tijdelijk contract) hebben, bijvoorbeeld een jaarcontract, dan geldt voor werkgevers een aanzegplicht.
Meer over aanzegplicht

 

Opzegtermijnen

Werkgevers kunnen met een geldige reden een medewerker ontslaan, medewerkers kunnen op hun beurt ontslag nemen. In beide gevallen geldt een opzegtermijn.
Meer over opzegtermijnen

 

Ontslag

Werknemers kunnen ontslag nemen. Als werkgever kunt u een werknemer alleen ontslaan als daarvoor een geldige reden is en als het niet lukt om de werknemer, al dan niet met behulp van scholing, binnen een redelijke termijn in een passende functie te herplaatsen.
Meer over ontslag

 

Transitievergoeding

Bij ontslag betaalt de werkgever de werknemer een transitievergoeding. Door de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) op 1 januari 2020 in werking is getreden, hebben ook werknemers die korter dan 2 jaar in dienst zijn geweest recht op transitievergoeding.
Meer over transitievergoeding

 

floris

Payrollers en ontslag

Door de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) krijgen payrollers dezelfde rechtspositie als werknemers die in dienst zijn bij een bedrijf.

Meer over payrolling

Juridisch advies

Hamer_150px_IS


Vragen over ontslagrecht of ketenregeling? Als lid van OnderhoudNl kunt u gratis eerstelijns advies inwinnen bij onze ledenadviseurs.

Bel of mail Ledenadvies

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Profiteer van onze kennismakingsaanbieding

Wij geven u nu een jaar lang gratis én vrijblijvend het OnderhoudNL proeflidmaatschap!

U betaalt gedurende een jaar na aanmelding geen contributie en bedrijfstakheffing. Het lidmaatschap stopt automatisch na een jaar. U wordt tijdens uw proeflidmaatschap door ons benaderd met informatie over verlenging.

Meld u nu aan!

OnderhoudNL Partners