Beƫindiging arbeidsovereenkomst

Beƫindiging arbeidsovereenkomst: man verscheurt do

Einde contract

Einde contract

Bij het einde van een arbeidsovereenkomst moet u als werkgever op een aantal zaken letten. Denk aan de aanzegplicht bij tijdelijke contracten, opzegtermijnen bij vaste contracten, het ontslagrecht en de transitievergoeding bij ontslag.

Vrouwe justitia

Aanzegplicht einde tijdelijk contract

Als werknemers een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (tijdelijk contract) hebben, bijvoorbeeld een jaarcontract, dan geldt voor werkgevers een aanzegplicht.
Meer over aanzegplicht

 

Opzegtermijnen

Werkgevers kunnen met een geldige reden een medewerker ontslaan, medewerkers kunnen op hun beurt ontslag nemen. In beide gevallen geldt een opzegtermijn.
Meer over opzegtermijnen

 

Ontslag

Werknemers kunnen ontslag nemen. Als werkgever kunt u een werknemer alleen ontslaan als daarvoor een geldige reden is en als het niet lukt om de werknemer, al dan niet met behulp van scholing, binnen een redelijke termijn in een passende functie te herplaatsen.
Meer over ontslag

 

Transitievergoeding

Bij ontslag betaalt de werkgever de werknemer een transitievergoeding. Door de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) op 1 januari 2020 in werking is getreden, hebben ook werknemers die korter dan 2 jaar in dienst zijn geweest recht op transitievergoeding.
Meer over transitievergoeding

 

Ledenadvies_800x450

Payrollers en ontslag

Door de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) krijgen payrollers dezelfde rechtspositie als werknemers die in dienst zijn bij een bedrijf.

Meer over payrolling

Juridisch advies

Hamer_150px_IS


Vragen over ontslagrecht of ketenregeling? Als lid van OnderhoudNl kunt u gratis eerstelijns advies inwinnen bij onze ledenadviseurs.

Bel of mail Ledenadvies

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!