Boeien en binden van personeel in de schilders- en onderhoudssector

Boeien en binden van personeel

Boeien en binden van personeel

Boeien en binden van personeel

Bedrijven in onze branche hebben in tijden van hoogconjunctuur steeds meer moeite om goede vakmensen te vinden, én aan zich te binden. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat werknemers tevreden en gemotiveerd blijven, gezond en veilig kunnen werken en de mogelijkheid hebben om door te groeien.

beoordelingsgesprek-1024x350

Aandacht en waardering zijn vaak belangrijker voor werknemers dan de geldelijke beloning. Daarom is het goed om werknemers ook te spreken buiten de functioneringsgesprekken en het jaarlijkse beoordelingsgesprek. Een open bedrijfscultuur en transparante communicatie dragen ook bij aan aantrekkelijk werkgeverschap.

Loopbaanontwikkeling

Het vakgebied van schilder- en onderhoudspersoneel is volop in beweging en biedt werknemers mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen. Naast de Schildersvakopleidingen om vakmensen op te leiden, organiseert OnderhoudNL diverse trainingen voor schilders, glaszetters, metaalconserveerders en andere onderhoudsspecialisten om bij te blijven op hun vakgebied.
Meer over opleiden

 

Duurzame inzetbaarheid

Ook schilder- en onderhoudspersoneel moet steeds langer doorwerken. Wat kunt u er als werkgever aan doen om werknemers duurzaam inzetbaar te houden? De bedrijfstak heeft een aantal hulpmiddelen ontwikkeld om duurzame inzetbaarheid te bevorderen. Werknemers hebben bijvoorbeeld recht op een loonbaancheck, een adviesgesprek en een Gezondheids- en Bodycheck. Daarnaast zijn er subsidies beschikbaar voor bij- en omscholing.
Meer over duurzame inzetbaarheid

 

Ledenadvies_800x450

Downloads

Gezondheids- en Bodycheck

DOEN! Gezondheids- en Bodycheck voor uw werknemers


Als werkgever bent u verplicht de Gezondheids- en Bodycheck aan te bieden aan medewerkers die risico's lopen.

Meer info op susag.nl

Webinar Boeien en binden

Meer weten over dit onderwerp? (Her)bekijk onze webinar Boeien en binden van medewerkers (mei 2019).

Bekijk deze webinar

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!