Functie- en loonstructuur

Houten figuurtje zet volgende stap op trap

Functie- en loonstructuur

Functie- en loonstructuur

De cao SAVG gaat uit van 36 referentiefuncties verdeeld over 7 functiefamilies. De functiegroep is gekoppeld aan een plek in het loongebouw. Waarderen naar presteren is een belangrijk uitgangspunt van de functie- en loonstructuur.

Hand wijst naar HR-iconen op glazen wand

De referentiefuncties en de functiegroepen geven een exacte beschrijving van het doel van de functie, het te verwachten resultaat, de vereiste deskundigheid plus de bezwarende werkomstandigheden. Een werkgever kan als dat nodig is een bedrijfsspecifieke functieomschrijving opstellen die afwijkt van de referentiefuncties.

Mijnvakmijnfunctie.nl

Op de website mijnvakmijnfunctie.nl vindt u alle functiebeschrijvingen, veelgestelde vragen en handige hulpmiddelen zoals de Leidraad beoordelingen en de functiematrix. Let op: de lonen op de website kunnen verouderd zijn. Raadpleeg daarom altijd de huidige cao. 

Naar mijnvakmijnfunctie.nl

 

 

Doorgroeien

Medewerkers kunnen groeien in het loongebouw door een stapje te maken naar de volgende trede. De overgang naar de volgende trede in de loongroep tot en met de middelste trede van de loongroep gaat als volgt:

  • in oneven jaren automatisch, waarbij de beoordeling geen effect heeft op de stijging naar een volgende trede in de loongroep;
  • in even jaren op basis van beoordeling.

Na de middelste trede van de loongroep wordt de stijging bepaald op basis van een jaarlijkse beoordeling. Door op een goede manier functionerings- en beoordelingsgesprekken te voeren, verbetert u de prestaties van uw medewerkers én van uw bedrijf. Wilt u weten hoe u een gesprek op de juiste manier opbouwt en het beste uit uw medewerkers haalt? Meld u dan aan voor onze training Functionerings- en beoordelingsgesprekken. Nu met 100% subsidie vanuit Mijn Carrière.