Personeelsdossier

dossiers-1024x350

Personeelsdossier

Personeelsdossier

Een goede personeelsadministratie is een belangrijk onderdeel van goed personeelsbeleid. Hierdoor kunt u veel tijd besparen als u gegevens nodig heeft van en over uw medewerkers. Het personeelsdossier is een wettelijk verplicht onderdeel van uw personeelsadministratie. 

HR-iconen op glas

Waaruit bestaat een personeelsdossier?

Het opbouwen van een goed personeelsdossier kan complex zijn. Een personeelsdossier bevat persoonsgegevens, contracten (zoals arbeidsovereenkomst), informatie en documenten over salaris en overige arbeidsvoorwaarden, werktijden, functioneren en beoordelen, loopbaanontwikkeling en gezondheidsgegevens.

Gesprekscyclus: aandachtspunten bij disfunctioneren

U voert jaarlijks een of meerdere functioneringsgesprekken en een beoordelingsgesprek. De vastlegging hiervan is belangrijk, met name bij disfunctioneren. Zorg dat alle gespreksverslagen en eventuele verbetertrajecten goed (objectief) gedocumenteerd worden in het personeelsdossier.

Ledenadvies

Twijfelt u over uw dossier of heeft u gerichte ondersteuning nodig? Neem dan contact op met Ledenadvies (o88-0188 155). Op de pagina Modelarbeidovereenkomsten vindt u voorbeelden van een schriftelijk waarschuwing vanwege het niet voldoen aan de functie-eisen, aanzeggings- en opzeggingsbrieven en ontslagaanvragen.

Ledenadvies_800x450

Wist u dat...

Hamer


bij ontslag wegens disfunctioneren de kantonrechter een arbeidsovereenkomst niet kan ontbinden als het personeelsdossier onvolledig is? Zorg ook daarom dat uw personeelsdossiers op orde zijn.

Heeft u vragen? Neem contact op met OnderhoudNL Ledenadvies.

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!