VGWM-projectplan asbest in beglazingskit

Kitten Asbesthoudende beglazingskit_1024x350

VGWM-projectplan asbest in beglazingskit

VGWM-projectplan asbest in beglazingskit

Voor het verwijderen van asbesthoudende beglazingskit onder risicoklasse 1 condities, heeft OnderhoudNL voor haar leden een standaard VGWM-projectplan (veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu) beschikbaar voor eigen gebruik.

Asbest in beglazingskit_1024x350
Asbest in beglazingskit_1024x350

Projectplan

Een van de eisen voor het verwijderen van asbesthoudende beglazingskit is namelijk dat er een VGWM-projectplan wordt opgesteld voor de uit te voeren werkzaamheden. In samenwerking met Vakgroep Glas heeft OnderhoudNL voor haar leden een standaard VGWM-projectplan opgesteld dat u zelf kunt invullen voor het project dat u gaat uitvoeren.

Protocol

Enige tijd geleden is er door OnderhoudNL in samenwerking met Aedes en Vakgroep Glas van Bouwend Nederland een protocol ontwikkeld voor het verwijderen van asbesthoudende beglazingskit met maximaal 5% chrysotiel onder risicoklasse 1. Als de kit qua type en concentratie chrysoliet voldoet aan de eisen van dit protocol, mogen deze werkzaamheden worden uitgevoerd door werknemers van glaszet- en onderhoudsbedrijven mits zij aantoonbaar deskundig zijn.

Training

Dit geldt zowel voor de glaszetters als ook voor de direct leidinggevenden / projectleiders. Deze deskundigheid kan worden aangetoond met het certificaat van de training Saneren asbesthoudende beglazingskit. De training wordt afgesloten met een toets. Wie voldoende scoort, ontvangt het persoonscertificaat ‘Saneren asbesthoudende beglazingskit onder Risicoklasse 1’. Dit certificaat is drie jaar geldig.

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt