RI&E: gratis voor leden

Erkende branche-RI&E op beeldscherm tijdens bijeen

Erkende branche-RI&E voor schilders- en onderhoudsbedrijven

Erkende branche-RI&E

Schilders- en onderhoudsbedrijven moeten verplicht een ingevulde RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie) hebben. Voor leden van OnderhoudNL is dit gratis. Dat betekent een compleet ingevulde RI&E inclusief training én een licentie tot juni 2026. Ook voor kleinere bedrijven zonder werknemers die wel (andere) zzp'ers inhuren is er een verplichting.

RI&E voor schildersbedrijf - OnderhoudNL

De overheid controleert strenger op het hebben van de RI&E en deelt boetes uit wanneer men deze niet heeft. Onze RI&E is overigens als enige organisatie in de schilderssector branche-erkend, wat te zien is aan het logo met het groene vinkje en houdt rekening met de maatregelen rondom corona. De RI&E is goedgekeurd door werkgevers en werknemers (OnderhoudNL en vakbond LBV) en is afgestemd op zowel de veelvoorkomende risico’s in de branche als de nieuwe Arbowet. Lees ook de 10 veelgestelde vragen over de RI&E voor het schildersbedrijf.

Tot juni 2026 gratis voor leden

Gezond en veilig werken heeft topprioriteit in onze bedrijfstak. Daarom heeft ons bestuur besloten dat u als lid van OnderhoudNL tot 15 juni 2026 kosteloos gebruik kunt maken van onze erkende branche RI&E, online van ontwikkelaar Arboplaats BV. De ontwikkeling van het online systeem is betaald vanuit de Stichting Bedrijfstakheffing (BTH). De licentiekosten voor het basiscontract neemt OnderhoudNL tot 2026 voor haar rekening. Nog geen lid? Word dat dan nu en profiteer direct.

RI&E-trainingen tot 31 december 2021 nog kosteloos

De RI&E-trainingen om uw eigen RI&E op te stellen en waarbij ook de kennis van uw preventiemedewerker weer opgefrist wordt, zijn voor leden van OnderhoudNL tot 31 december 2021 kosteloos te volgen. Vanaf 1 januari geldt het gereduceerde tarief van € 275,- (voor zelfstandigen en bedrijven met minder dan 25 medewerkers) of € 511,- (voor bedrijven met meer dan 25 medewerkers). Voor medewerkers onder de cao SAVG is een tegemoetkoming van 50% vanuit Mijn Carrière mogelijk.

Bekijk het overzicht met alle data en locaties van RI&E-trainingen en schrijf u snel in!Risico’s in kaart brengen en aanpakken

Met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) worden de veiligheids- en gezondheidsrisico’s binnen een bedrijf in kaart gebracht. Pas als u weet waar de risico’s liggen, kunt u de juiste maatregelen treffen. Daarna moet er een plan van aanpak gemaakt worden om de risico’s weg te nemen of te beperken.

Uitvoeren van een RI&E is verplicht

Ieder bedrijf met personeel is sinds 1 januari 1994 verplicht een RI&E uit te voeren. Een RI&E vormt de basis van uw arbobeleid. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Door wijzigingen in de Beleidsregel boeteoplegging Arbeidsomstandigheden-wetgeving die sinds 23 juli 2019 van kracht zijn, krijgen werkgevers zonder RI&E bij inspectie voortaan direct een boete.

Preventiemedewerker

Bedrijven zijn verplicht om ten minste één werknemer aan te wijzen als preventiemedewerker. Heeft het bedrijf niet meer dan 25 werknemers, dan mag de werkgever (directeur/eigenaar) zelf de taken van de preventiemedewerker op zich nemen. In alle gevallen moet de preventiemedewerker binnen het bedrijf werken. Het opstellen en uitvoeren van de RI&E is één van de wettelijke taken van de preventiemedewerker. OnderhoudNL organiseert voor bedrijven de training RI&E inclusief preventiemedewerker.

Zelf aan de slag

Heeft u al inloggegevens, dan kunt u ook zelf aan de slag met het invullen van de RI&E in de online omgeving van Arboplaats. Bekijk de livestream terug waarin Christel Peppelenbos in 30 minuten uitlegt hoe de belangrijkste onderdelen van de RI&E werken.

Licentiekosten niet-leden en uitbreidingen

RI&E Bijeenkomst met gratis licentie op 23 maart in Goes - OnderhoudNL

Niet-leden betalen voor het basiscontract (maximaal 25 medewerkers) € 500,- per jaar. Bedrijven met meer dan 25 medewerkers kunnen hun RI&E uitbreiden met extra modules en instrumenten om te voldoen aan de Arbowet. De licentiekosten zijn dan afhankelijk van de gebruikte modules.

Word lid van OnderhoudNL en profiteer van de branche erkende RI&E

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!