Werken met epoxy

Roller op vloer met grijs epoxy-mengsel

Werken met epoxy

Het toevoegen van epoxy(harsen) aan bouw- en onderhoudsproducten, heeft de kwaliteit en diversiteit van toepassingen sterk vergroot. Coatings op basis van epoxy’s zijn duurzaam en worden bijvoorbeeld gebruikt voor gietvloeren, betonreparatie, maar ook op metalen ondergronden en muren. Naast de vele goede eigenschappen van epoxy, kan blootstelling aan epoxyproducten schadelijk zijn voor de gezondheid als er niet veilig mee wordt gewerkt.

BTH_177x190.jpgDit project is mogelijk gemaakt door uw jaarlijkse bijdrage aan de Stichting Bedrijfstakheffing.
Handen-gezond_1024x350

Denk bijvoorbeeld aan allergische reacties zoals eczeem. Met de richtlijnen en aanbevelingen uit het A-blad willen werkgevers en medewerkers bereiken er veilig met epoxyproducten gewerkt kan worden. De praktische informatie die in het A-blad wordt beschreven, is bedoeld voor KAM- en Arbocoördinatoren om dit door te vertalen naar bedrijfsspecifieke werkvoorschriften, trainingsmaterialen en andere nuttige documenten.

Eindgebruiker

De uiteindelijke eindgebruiker van epoxyproducten is vaak afhankelijk van anderen zoals ontwerpers, opdrachtgevers, aannemers, inkopers, werkvoorbereiders, producenten, fabrikanten van hulpmiddelen en gereedschappen. Daarom is dit A-blad ook voor hen relevant. Als al in het voortraject rekening wordt gehouden met het verminderen van risico’s tijdens de uitvoering, komt dat iedereen ten goede.

contactpersonen-blok-koen_800x450

Koen van Domselaar
Arbo & Milieu

06-83 52 54 60
Stuur mij een e-mail

Is uw RI&E op orde?

OnderhoudNL heeft een erkende branche-RI&E ontwikkeld afgestemd op de meest voorkomende risico’s in de branche en de nieuwe Arbowet. Kom naar de RI&E trainingsdag (gratis voor leden). Daar krijgt u uitleg van experts en kunt u direct aan de slag met uw eigen RI&E.

Naar RI&E-bijeenkomsten

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt