Werken met epoxy

Roller op vloer met grijs epoxy-mengsel

Werken met epoxy

Coatings op basis van epoxy’s zijn duurzaam en worden bijvoorbeeld gebruikt voor gietvloeren, betonreparatie, maar ook op metalen ondergronden en muren. Bij regelmatige blootstelling aan niet-uitgeharde epoxy’s kunnen er echter allergische reacties zoals eczeem ontstaan. Volg de richtlijnen en aanbevelingen uit het A-blad om veilig te werken met deze producten.

Schadelijke gevolgen

Werken met epoxyproducten kan dus schadelijke gevolgen hebben. Gemiddeld één op de vijf epoxyverwerkers ontwikkelt een huidaandoening (eczeem) als gevolg van huidcontact met niet-uitgeharde epoxy’s. Hoe kunt u dit voorkomen? Een verantwoorde toepassing van epoxy’s vermindert de kans op huidaandoeningen en andere gezondheidsklachten en verbetert de kwaliteit van het werk.

contactpersonen-blok-koen_800x450

Koen van Domselaar

Arbo & Milieu
0182 - 556 128 | 06-83 52 54 60
Stuur mij een e-mail

Is uw RI&E op orde?

OnderhoudNL heeft een erkende branche-RI&E ontwikkeld afgestemd op de meest voorkomende risico’s in de branche en de nieuwe Arbowet. Kom naar de RI&E trainingsdag (gratis voor leden). Daar krijgt u uitleg van experts en kunt u direct aan de slag met uw eigen RI&E.

Naar RI&E-bijeenkomsten

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt