Milieulabel Schilderproject

Milieulabel Schilderproject

Milieulabel Schilderproject

Dé tool voor duurzame bewustwording én als onderscheidend marktinstrument voor uw opdrachtgevers

Milieulabel Schilderproject

Het Milieulabel schilderproject bestaat alweer heel wat jaartjes. Daarom tijd voor een update! In de Special ‘Duurzaamheid’ brengen wij deze tool nog eens bij u onder de aandacht. Dat doen we omdat er nog een wereld te winnen is. Niet alleen vinden steeds meer opdrachtgevers het belangrijk dat projecten duurzaam worden uitgevoerd, maar ook hebben steeds meer bedrijven behoefte om hun bedrijfsvoering te verduurzamen en hun projecten duurzaam uit te voeren.

schilders-bij-witte-bus-1024x350

Tool als marktinstrument en als ontwikkelingstool voor uw medewerkers

Naast zicht op het ‘energielabel’ van het project voor uw opdrachtgever, biedt de tool u als bedrijf perfecte stuurmechanismen om uw bedrijfsvoering/materieel en middelen te verduurzamen. Gebruikt u de tool dus ook als ‘ontwikkelingstool’ voor u en uw medewerkers. Duurzaamheid begint immers met bewustzijn. Duurzaam gedrag begint met het Milieulabel Schilderproject.

Wilt u zich als schildersbedrijf onderscheiden op de markt en/of uw bedrijfsvoering verduurzamen? Maak de CO2-voetafdruk van uw projecten inzichtelijk voor uw opdrachtgevers en u zelf met behulp van deze tool!

Het Milieulabel geeft een score tussen A t/m G, vergelijkbaar met het milieulabel voor elektrische apparaten en auto’s. Milieulabel Schilderproject is een gezamenlijk product van OnderhoudNL en de VVVF.

Werken met het Milieulabel Schilderproject

U legt de duurzaamheid en milieubelasting van de verf (de database bevat inmiddels ruim 320 verfproducten), het transport en materieel en het uit te voeren onderhoud van uw schilderproject vast in een document dat u kunt overhandigen aan uw opdrachtgever.

Daarnaast kunt u het instrument ook gebruiken om te onderzoeken hoe en waar u verbeteringen ten aanzien van uw duurzame bedrijfsvoering kunt aanbrengen. Wilt u bijvoorbeeld uw materieel gaan elektrificeren of wilt u gebruik gaan maken van andere (biobased) producten dan verschuift uw CO2 footprint. In één oogopslag ziet u de consequenties van duurzame keuzes. Dat maakt dat u het Milieulabel Schilderproject prima kunt inzetten als bewustwordingsinstrument voor uw medewerkers. Laat ze maar eens het verschil zien als ze milieuvriendelijke verf gebruiken, of hun dieselbus een keer laten staan. En ga het gesprek hierover aan binnen het bedrijf.

Wilt u ook de CO2-voetafdruk van uw schilderproject berekenen en daarmee (blijvend) verduurzamen? Of uw medewerkers bewuster maken van duurzaam gedrag? Gebruik het Milieulabel Schilderproject! U heeft hiervoor een account nodig.

Maak vandaag nog een account aan

 

Aan het gebruik van het Milieulabel zijn voor leden van OnderhoudNL en VVVF geen kosten verbonden. Het gebruik van de tool is eenvoudig. Voor extra uitleg kunt u onderstaande handleiding raadplegen. 

Anita van den Berg_800x450

Anita van den Berg

Klimaat en Energietransitie
0182 - 556 121 | Stuur mij een e-mail

Milieulabel Schilderproject

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!