Informatieplicht energiebesparing

Energiebesparende maatregelen getroffen? Denk aan

Informatieplicht energiebesparing

Informatieplicht energiebesparing

Voor bedrijven met een Wm-inrichting die per jaar vanaf 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 aardgas verbruikt, geldt de informatieplicht energiebesparing. Hiermee willen bedrijfsleven en overheid energiebesparing en CO2-reductie versnellen.

Laptop_man_1024x350

Valt uw Wm-inrichting onder de informatieplicht energiebesparing? Dan had u uiterlijk 1 juli 2019 in eLoket van RVO.nl moeten rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd. Heeft u dit nog niet gedaan? Doe dit dan zo snel mogelijk in eLoket.

Welke lijst kiest u voor uw bedrijfsactiviteiten?

Als uitgangspunt gebruikt u de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) voor uw bedrijfstak. De EML Bedrijfshallen is waarschijnlijk de meest passende lijst voor bedrijven in onze sector. Daar worden ook de bouw- en installatiebedrijven genoemd, die meestal werkzaamheden elders verrichten maar wel een plek hebben voor opslag en logistiek met kantoorruimte.

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt