Energiesubsidies

Energiesubsidies en financiering

Energiesubsidies en financiering

Energiesubsidies

Om de klimaatdoelen te halen, heeft het kabinet extra maatregelen genomen waarmee particulieren en bedrijven verleid moeten worden om actie te ondernemen. Denk aan energiesubsidies, maar ook aan het Warmtefonds dat financiering biedt aan particuliere eigenaren en vve’s tegen gunstige voorwaarden. Er is ook extra geld beschikbaar gesteld voor groene subsidies voor het mkb.

energielabels-huis-1024x350

Subsidies

 • DEI+ (thema circulaire economie)

  Mkb’ers kunnen subsidie aanvragen in het kader van de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie ( DEI+), waar het draait om initiatieven ter bevordering van een circulaire economie.
 • ISDE

  De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft particulieren, vve’s en woningverhuurders een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Download onze informatieve flyer over de ISDE voor woningeigenaren die u als extra service kunt inzetten richting uw particuliere opdrachtgevers. 
 • SDE++

  De regeling Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE+) is vernieuwd zodat meer bedrijven in aanmerking kunnen komen voor subsidie voor CO2-besparende technieken.
 • SEEH

  Voor particulieren (woningeigenaren en bewoners) en vve’s is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) weer opengesteld. Woningeigenaren en bewoners kunnen tot 31 december 2020 subsidie aanvragen voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. De subsidie voor Verenigingen van Eigenaren loopt tot en met 31 december 2022. In verband met de coronacrisis zijn de subsidiebedragen van de SEEH tijdelijk met 10% verhoogd.

Fiscale voordelen

Ook zijn er fiscale voordelen voor ondernemers zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA), MIA en Vamil.

Leningen

Vve’s kunnen ook duurzaamheidsleningen en energiebespaarleningen afsluiten. Lees er meer over op vvebelang.nl/energieloket. Daarnaast biedt de overheid financiering aan vve's en particulieren in het kader van het Warmtefonds.

Naar dossier Subsidies
okke

Okke Spruijt

Directie
0182 - 556 140 | Stuur mij een e-mail

Geen subsidie mislopen?

Financieel en Fiscaal_1024x565


Speciaal voor leden van OnderhoudNL is er het subsidieportaal vindsubsidies.nl met alle lokale, regionale, nationale en Europese subsidies.

Meer over vindsubsidies.nl

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!