Energiesubsidies

Energiesubsidies en financiering

Energiesubsidies en financiering

Energiesubsidies

Om de klimaatdoelen te halen, heeft het kabinet extra maatregelen genomen waarmee particulieren en bedrijven verleid moeten worden om actie te ondernemen. Denk aan energiesubsidies, maar ook aan het Warmtefonds dat financiering biedt aan particuliere eigenaren en vve’s tegen gunstige voorwaarden. Er is ook extra geld beschikbaar gesteld voor groene subsidies voor het mkb.

energielabels-huis-1024x350

Subsidies

 • DEI+ (thema circulaire economie t/m 2020)

  Mkb’ers kunnen subsidie aanvragen in het kader van de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie ( DEI+), waar het draait om initiatieven ter bevordering van een circulaire economie.
 • ISDE (t/m 2020)

  De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft particulieren, vve’s en woningverhuurders een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.
 • SDE++

  De regeling Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE+) is vernieuwd zodat meer bedrijven in aanmerking kunnen komen voor subsidie voor CO2-besparende technieken.
 • SEEH (t/m 2020)

  Voor particulieren (woningeigenaren en bewoners) en vve’s is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) weer opengesteld. Zij kunnen nog tot eind 2020 subsidie aanvragen voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

Fiscale voordelen

Ook zijn er fiscale voordelen voor ondernemers zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA), MIA en Vamil.

Leningen

Vve’s kunnen ook duurzaamheidsleningen en energiebespaarleningen afsluiten. Lees er meer over op vvebelang.nl/energieloket. Daarnaast biedt de overheid financiering aan vve's en particulieren in het kader van het Warmtefonds.

Naar dossier Subsidies
okke

Okke Spruijt

Directie
0182 - 556 140 | Stuur mij een e-mail

Geen subsidie mislopen?

Financieel en Fiscaal_1024x565


Speciaal voor leden van OnderhoudNL is er het subsidieportaal vindsubsidies.nl met alle lokale, regionale, nationale en Europese subsidies.

Meer over vindsubsidies.nl

Word nu een jaar lang gratis lid!

Profiteer van onze kennismakingsaanbieding

Wij geven u nu een jaar lang gratis én vrijblijvend het OnderhoudNL proeflidmaatschap!

U betaalt gedurende een jaar na aanmelding geen contributie en bedrijfstakheffing. Het lidmaatschap stopt automatisch na een jaar. U wordt tijdens uw proeflidmaatschap door ons benaderd met informatie over verlenging.

Meld u nu aan!

OnderhoudNL Partners