Energiebesparing

Nieuwbouw-zonnepanelen-1024x350

Energiebesparing

Energiebesparing

Energiebesparing is een van de middelen om de doelen van het Klimaatakkoord te halen. De overheid stuurt met uiteenlopende maatregelen op energiebesparing. Bijvoorbeeld met wet- en regelgeving rond de energieprestatie van gebouwen, bewustwordingscampagnes zoals 'Iedereen doet wat' en subsidieregelingen.

Dankzij energiebesparing op weg naar een woning of

Subsidieregelingen en financiering

Om bedrijven, woningeigenaren en vve’s over de streep te trekken om te investeren in energiebesparing, zijn er diverse subsidieregelingen zoals de SEEH en de ISDE, maar ook leningen met gunstige voorwaarden. Wij hebben een informatieve flyer over de ISDE voor woningeigenaren gemaakt die u als extra service kunt inzetten richting uw particuliere opdrachtgevers.
Meer over Energiesubsidies en financiering

 

Energielabel

Met het verplichte energielabel stuurt de overheid op investeren in energiebesparende maatregelen. Een van de maatregelen in het Klimaatakkoord is dat het energielabel zwaarder meetelt in het puntensysteem voor het bereken van de maximale huursom.
Meer over het energielabel

 

Informatieplicht energiebesparing

Verbruikt uw bedrijf jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Sinds 1 juli 2019 bent u ook verplicht te rapporteren welke maatregelen u hebt uitgevoerd.
Meer over informatieplicht energiebesparing

 

Anita van den Berg_800x450

Anita van den Berg

Klimaat en Energietransitie
0182 - 556 121 | Stuur mij een e-mail

Geen subsidie mislopen?

Financieel en Fiscaal_1024x565


Speciaal voor leden van OnderhoudNL is er het subsidieportaal vindsubsidies.nl met alle lokale, regionale, nationale en Europese subsidies.

Meer over vindsubsidies.nl

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!