Energielabel

Energielabel

Energielabel

Energielabel

Om eigenaren, verhuurders en ook huurders te prikkelen energiebesparende maatregelen te nemen in het kader van het Klimaatakkoord, zet de overheid zoveel mogelijk bestaande standaarden en methodieken in zoals het energielabel en het Bouwbesluit.

Dakraam-dubbel-glas-1024x350

Het energielabel - verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van woningen - geeft aan of een pand veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie) en maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Woningen en utiliteitsgebouwen met een A-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige panden krijgen een G-label.

Energielabel telt zwaarder mee in berekenen maximale huur

Een van de maatregelen in het Klimaatakkoord is dat het energielabel zwaarder meetelt in het puntensysteem voor het berekenen van de maximale huursom. Na renovatie mag de verhuurder een huurverhoging doorvoeren die in verhouding staat tot de energiebesparing van de huurder. Daarnaast is het initiatiefrecht aangepast, zodat ook de huurder onder voorwaarden verduurzamingsmaatregelen kan treffen.
Meer over energielabel woningen en gebouwen

 

Energielabel C voor kantoren in 2023

Volgens het Bouwbesluit 2012 moet elk kantoor dat groter is dan 100m2 per 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben.
Meer over energielabel C voor kantoren

 

BENG-eisen en nieuw energielabel

De huidige bepalingsmethodiek voor de energieprestatie van gebouwen is niet geschikt voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Dit is een van de redenen dat er een nieuwe methodiek komt. Wilt u weten wat BENG precies inhoudt en hoe BENG in de praktijk werkt? Meld u dan aan voor onze eendaagse cursus BENG in de praktijk

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!