01-vaktechniek

Duurzaam houtherstel niveau 1

Wilt u nog duurzamer werken als schilder?

In deze training maakt u kennis met duurzaam onderhoud volgens het Repair Care-systeem. Hierbij staan de 7 stappen naar duurzaam onderhoud centraal. Er is aandacht voor de theorie, maar de nadruk ligt op praktijkvaardigheden. U oefent twee veel voorkomende reparaties: het preventief afdichten van verbindingen en de curatieve pastareparatie.

shutterstock_1375397894-vrijstaand

Wat leert u?

Theorie:

  • inleiding duurzaam onderhoud
  • schade herkennen
  • materiekennis van geveltimmerwerk
  • arbo- en milieuaspecten

Praktijk:

  • frezen
  • afmestechniek
  • producteigenschappen van reparatiepasta’s
  • opzetten en afmessen van een reparatie

Na deze training…

kunt u direct aan de slag met de meest voorkomende reparaties volgens duurzaam houtherstel

Na het succesvol doorlopen van de training ontvangt u een persoonsgebonden pas van Repair Care. Wanneer u niveau 2 en 3 wilt doen, kunt u doorstromen naar het volgende niveau door binnen één jaar na certificering de vervolgopleiding met succes af te ronden. De trainingen voor niveau 2 en 3 kan OnderhoudNL op verzoek ook voor u verzorgen.

Data en inschrijvingen

Datum
Locatie
Tijd
26-04-2023
Hengelo
-

Data en inschrijvingen

Op dit moment zijn er geen data bekend. Vul onderstaande gegevens in en we houden u hiervan op de hoogte.

Maatwerk en incompany

Niet ieder bedrijf is hetzelfde. Daarom passen we onze trainingen graag aan uw behoeften aan. Meer weten over maatwerk of incompanytrainingen? Neem contact op met OnderhoudNL Trainingen.

Stuur een mail
contactpersonen-blok-trainingen_800x450

Praktische informatie

Duur
1 dag van 09.00 tot 16.00 uur

Aantal deelnemers
8

Voor wie?
Schilders

Voorbereiding
Geen

Leervorm
Klassikaal, veel praktijk

Investering per deelnemer

Leden OnderhoudNL: €245,-
Niet- of aspirant-leden OnderhoudNL: €305,-

Alle prijzen zijn exclusief 21% btw

Volg deze training met 100% subsidie vanuit Mijn Carrière.

Deze training kan georganiseerd worden vanaf € 1.250,00 voor een groep van 8 personen. Afhankelijk van het aantal personen dat u heeft en uw verdere wensen, kunnen wij u een prijsopgaaf doen. Mail voor meer informatie.

Beoordelingen

"Ik maakte dankbaar gebruik van de uitnodiging van Faber Personeelsdiensten om als allround schilder meer te weten te komen over professionele houtrotreparatie. Ik had daar wel wat ervaring mee, maar dankzij de uiterst nuttige training weet ik hoe je het echt goed aanpakt. Zo weet ik dat ik niet meer van binnen naar buiten moet werken bij houtrotreparatie, omdat je anders het houtrotreparatiemiddel naar buiten duwt. Ik leerde me de juiste plamuurmestechniek aan te meten. Verder dacht ik altijd dat fix bacteriën doodt, maar fix heeft alleen met hechting te maken."
Meindert Roersma

"Ik wilde zowel mijn kennis verbreden als ook 's winters langer doorwerken met houtrotreparatie als voorbereiding op het schilderwerk. Ik vond de opzet heel prettig dat theorie gedurende de hele dag snel werd afgewisseld met praktijkopdrachten. Zo bleef je goed geconcentreerd. Ik kwam meer te weten over twee componenten pasta's en wat voor uitwerking dat heeft op verschillende houtsoorten. En met de praktijkopdrachten leerde ik hoe je verschillende pasta's het beste kunt gebruiken in verband met de ondergrond en de temperatuur. Het was een zeer leerzame dag!"
Björn Reinders