header - deb - bespaar energie met OnderhoudNL

Duurzaam Energie Besparen: DEB.nl

Duurzaam Energie Besparen: DEB.nl

Wie energie bespaart, bespaart kosten en onderneemt duurzaam. Wij bieden u een praktisch, op het mkb toegesneden, hulpmiddel dat u kosteloos en op onafhankelijke basis helpt met energiebesparing binnen uw bedrijf: DEB.nl.

energielabels-huis-1024x350
energielabels-huis-1024x350

Kosteloos voor OnderhoudNL-leden

DEB staat voor Duurzaam. Energie. Besparen. DEB is hét online platform dat mkb-ondernemers helpt met energiebesparing en (wettelijk verplichte) energiebesparende maatregelen in het bijzonder. Het online programma is een initiatief van MKB-Nederland, financieel ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Bij de totstandkoming is nauw samengewerkt met brancheorganisaties, zoals OnderhoudNL. U kunt als lid kosteloos gebruikmaken van dit platform.

Energiebesparende maatregelen, wel of niet verplicht?

Nederlandse mkb-ondernemers zijn goed op weg met energiebesparing. En tegelijkertijd moet en kan het nog beter. Daarom heeft de Rijksoverheid een energiebesparingsplicht voor bedrijven ingesteld. De verplichte maatregelen staan op de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing. Het zijn er maar liefst 149. De Erkende maatregelenlijst (EML) bestaat uit drie categorieën: Gebouwen, Faciliteiten en Processen. Per categorie beoordeelt u per locatie of de desbetreffende maatregelen relevant zijn. DEB biedt u informatie over de maatregel zelf, het financiële plaatje en het uitvoeringsmoment. Bekijk hier de maatregelenlijst

Quickscan over energiebesparing

De maatregelen verdient u in korte tijd – vaak al binnen 5 jaar – terug. Wilt u weten of u als ondernemer verplicht bent om energiebesparende maatregelen te nemen? Doe dan de quickscan over energiebesparing. Dan weet u binnen drie minuten wat u kan en moet volgens alle regels en wetgeving. Tip: houd uw energienota bij de hand. Verder biedt DEB kennisartikelen, ervaringsverhalen van andere ondernemers, overzichten van subsidiemogelijkheden en een expertisenetwerk met energieadviseurs.

Account aanmaken en aan de slag

Benieuwd welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen om uw bedrijfspand duurzamer en energiezuiniger te maken?

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt