Beoordelingsgesprekken

Beoordelingsgesprek

Beoordelingsgesprekken

Beoordelingsgesprekken

De beoordeling is het moment waarop u als werkgever eenzijdig vaststelt in hoeverre uw medewerker heeft voldaan aan de verwachtingen en de gemaakte afspraken die eerder in een functioneringsgesprek aan de orde zijn gekomen. De beoordelingsgesprekken moeten vóór week 25 gevoerd worden.

HR-iconen-1024x350

Een beoordeling kan vanuit de functie- en loonstructuur effect hebben op de hoogte van het uurloon van uw medewerker maar dient daarnaast een heel ander doel. Beoordelingsgesprekken zijn niet verplicht, maar als u geen beoordelingsgesprekken voert, volgt automatisch een loonsverhoging. Ga voor meer info naar Tredeverhoging. Het opnemen van de beoordeling in het personeelsdossier is van belang.

Mijnvakmijnfunctie.nl

Op de website mijnvakmijnfunctie.nl vindt u een leidraad beoordelen en model-beoordelingsformulieren.
Ga voor meer informatie naar mijn vakmijnfunctie.nl

 

Ontwikkeling medewerker

Het jaarlijkse beoordelingsgesprek is een mooi moment om samen met uw medewerker te bekijken of er behoefte is aan extra kennis of vaardigheden om het werk goed en met plezier uit te kunnen voeren. Dat kan een managementtraining zijn, maar ook een vaktechnische training of een training op het gebied van veiligheid. Bekijk ons totale trainingsaanbod. Voor veel trainingen is subsidie beschikbaar vanuit Mijn Carrière.

Disfunctioneren

Als uw medewerker één of meerdere keren onvoldoende scoort, dan is het in sommige gevallen mogelijk om uw medewerker te ontslaan wegens disfunctioneren. Dit is uiteraard niet zomaar mogelijk.
Ga voor meer informatie naar het dossier Ontslag

 

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt