MDIEU

gezondheid-check-duurzame inzetbaarheid_1024x350

Subsidieregeling MDIEU

Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid En Eerder Uittreden

Subsidieregeling MDIEU

MDIEU staat voor de tijdelijke ‘Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden’. Met deze regeling, die loopt van 2021 t/m 2025, ondersteunt het kabinet sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid. Zij kunnen daarvoor subsidie krijgen. Er is voor de MDIEU 964 miljoen euro beschikbaar gedurende de periode van vijf jaren.

Subsidieregeling MDIEU | OnderhoudNL
Subsidieregeling MDIEU | OnderhoudNL

Cao SAVG

Ook onze schilders- en onderhoudssector maakt gebruikt van de MDIEU-subsidie. Uitvoeringsorganisatie Susag is daarbij de aanvrager, met o.a. OnderhoudNL, LBV, CNV en FNV als partners. Projecten die tot stand komen met MDIEU-subsidie, zijn toegankelijk voor alle bedrijven en medewerkers onder de cao SAVG.

Sectoranalyse

Om in aanmerking te kunnen komen voor MDIEU-subsidie is eerst een sectoranalyse uitgevoerd in 2021. Aan de hand van de onderwerpen die daaruit naar voren kwamen is een activiteitenplan opgesteld met een aantal projecten. Een subsidieronde loopt twee jaar. Voor de eerste ronde van 20212 tot en met 2023 heeft susag subsidie aangevraagd (en gekregen) voor o.a.:

Nieuwe ronde

Binnenkort gaan partijen bekijken of er voor de volgende subsidieronde weer een aanvraag wordt gedaan. Dit gebeurt aan de hand van een update van de sectoranalyse om te kijken tegen welke knelpunten de sector aanloopt op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De update is recent gestart.

Lees meer over MDIEU op de site van de overheid

Nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt