header - mdieu

Onderzoek naar duurzame inzetbaarheid in de onderhoudsbranche

Onderzoek naar duurzame inzetbaarheid in de onderhoudsbranche

Wij zoeken 30 bedrijven die mee willen werken aan ons onderzoek naar duurzame inzetbaarheid binnen de onderhoudsbranche. Het onderzoek kost onderhoudsbedrijven niets, behalve tijd. Het levert inzicht op over het eigen bedrijf, bijvoorbeeld hoe je verzuim beter kunt beheersen en je draagt bij aan een beter inzicht op brancheniveau in gezond, veilig en gelukkig werken.

Waarom doen we dit onderzoek?

Zijn jouw vakmensen in staat om het werk met plezier vol te blijven houden tot pensioenleeftijd? OnderhoudNL, LBV en SUSAG onderzoeken hoe het gesteld is met de duurzame inzetbaarheid in onze branche. We kijken daarbij naar fysieke belasting, maar ook naar psychosociale arbeidsbelasting. We willen kijken waar er verbeterpunten mogelijk zijn. Op branche- en individueel bedrijfsniveau. Uit het onderzoek komen adviezen voor jouw bedrijf om alle risico’s aan te pakken. We streven naar minder verzuim en meer werkgeluk in de branche. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Wat is het onderzoek en welke stappen zijn er?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Arboplaats. Zij verspreiden samen met jou een digitale vragenlijst onder jouw medewerkers (zowel uitvoerend als UTA), waarvan minimaal de helft deze dient in te vullen. Daar zijn ze een klein uurtje mee bezig. Aan het eind volgt een presentatie aan jouw management, zodat je inzichten krijgt en ook direct weet waar jouw bedrijf mee aan de slag kan gaan. Zo kunnen we ook voorspellen hoeveel medewerkers een verhoogde kans op verzuim naarmate zij ouder worden. De onderzoeken starten in september. Van alle onderzoeken wordt in 2025 een brancherapportage gemaakt.

Hoe komt jouw bedrijf in aanmerking?

Jouw bedrijf heeft tenminste 25 medewerkers in dienst en valt onder de cao SAVG. Bij voorkeur maakt je bedrijf al gebruik van onze branche RI&E. 

Wat levert het jou als bedrijf op?

Jouw bedrijf krijgt de resultaten van het eigen bedrijf gepresenteerd. En we organiseren een sessie met jouw management om de uitslagen te bespreken en advies te geven over verbeterpunten. Zo weet jij hoe medewerkers naar jouw bedrijf kijken. Daarnaast voldoet je bedrijf direct aan de eisen die de Arbeidsinspectie stelt voor PSA binnen de RI&E.

Mijnloopbaaninvastgoedonderhoud.nl is met MDIEU-subsidie (Maatwerk Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) ontwikkeld door SUSAG in opdracht van OnderhoudNL en LBV.

contactpersonen-blok-koen_800x450

Koen van Domselaar
Arbo & Milieu

06-83 52 54 60
Stuur mij een e-mail

Downloads

Gezondheids- en Bodycheck

DOEN! Gezondheids- en Bodycheck voor uw werknemers


Als werkgever bent u verplicht de Gezondheids- en Bodycheck aan te bieden aan medewerkers die risico's lopen.

Meer info op susag.nl

Nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt