Externe inhuur: werken met uitzendkrachten, payrollers of zzp'ers

Externe inhuur: payrolling, detachering of inhuur

Externe inhuur

Externe inhuur

Om uw personeelstekort op te lossen tijdens het hoogseizoen, uw projectteam te bemannen of de groeiambities van uw bedrijf te realiseren, kunt u kiezen voor de inhuur van tijdelijk personeel in de vorm van een uitzendkracht, zzp'er, payrollwerknemer of gedetacheerde medewerker.

Extra mankracht door externe inhuur: uitzendkracht

Inhuren uitzendkrachten

Het uitzendbureau is de formele (juridische) werkgever van de uitzendkracht(en). U bent als inlenend bedrijf dus zelf geen werkgever. Tussen u en het uitzendbureau is sprake van een overeenkomst van opdracht. 
Meer over inhuren uitzendkrachten

 

Inhuren zelfstandigen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom raden wij u aan om bij het inhuren van zzp’ers gebruik te maken van de goedgekeurde zzp-modelovereenkomst van OnderhoudNL. Zeker als er twijfel is over het bestaan van een dienstbetrekking. Deze modelovereenkomst vrijwaart de aannemer en onderaannemer van loonheffingen.
Meer over inhuren zelfstandigen

 

Payrolling

Personeel op de loonlijst geeft u als ondernemer extra slagkracht, maar als werkgever krijgt u te maken met de nodige administratieve rompslomp. Een payrollbedrijf als juridische werkgever kan uitkomst bieden. Overigens vallen payrollwerknemers sinds de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) niet langer onder het uitzendbeding, en hebben ze nagenoeg dezelfde arbeidsvoorwaarden als uw eigen werknemers.
Meer over payrolling

 

Detachering

Wanneer u tijdelijk extra mankracht nodig heeft, kunt u werknemers inlenen op basis van detachering. Andersom kunt u als onderhoudsbedrijf uw eigen werknemers uitlenen aan een ander bedrijf. Gedetacheerde werknemers werken onder leiding en toezicht van het inlenende onderhoudsbedrijf, maar blijven juridisch gezien wel bij de uitlener in dienst.
Meer over detachering

 

Ledenadvies_800x450

Meestersgilde_400x240


Download het e-book 'Zorgeloos zzp'ers inzetten zonder risico' van OnderhoudNL Partner Meestersgilde. 

E-book downloaden

Nieuws

Meer nieuws
OnderhoudNL Personeel, vakmensen met zekerheid

Door samen te werken met OnderhoudNL Personeel kunt u als onderhoudsbedrijf ook in de huidige markt blijven beschikken over gekwalificeerde vakmensen.

Als OnderhoudNL-lid heeft u bovendien voorrang bij de plaatsing!

Naar onderhoudnlpersoneel.nl

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt