Ketenregeling en tijdelijke contracten

Ketenregeling en tijdelijke contracten: afwijkende

Ketenregeling en tijdelijke contracten

Cao SAG: maximaal 6 arbeidsovereenkomsten in 4 jaar

Ketenregeling en tijdelijke contracten

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die sinds 1 januari 2020 van kracht is, bepaalt dat werknemers na 3 jaar recht hebben op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (vast contract). Dit was 2 jaar. In de Cao SAG staan afwijkende regels voor tijdelijke contracten. Die blijven ongewijzigd.

Ketenregeling en tijdelijke contracten: afwijkende

Afwijkende regels ketenbepaling in cao

In de cao SAG staat een aantal bepalingen die afweken van de Regeling ketenbepaling (WWZ) en nu ook van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Werknemers tot en met functiegroep 6 mogen (met uitzondering van kantoorfuncties) in 4 jaar tijd 6 tijdelijke arbeidsovereenkomsten krijgen voordat er aanspraak ontstaat op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Maximaal 5 keer verlengen

U mag een tijdelijk contract dus maximaal 5 keer verlengen. Het aantal arbeidsovereenkomsten dat mag worden afgesloten voordat een vast contract ontstaat is 6. De 7e arbeidsovereenkomst in de keten is automatisch een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Opgeteld mag de contractsduur maximaal 48 maanden bedragen.

Keten van arbeidsovereenkomsten

Er ontstaat tussen arbeidsovereenkomsten een keten als deze elkaar binnen 3 maanden opvolgen. Als er een onderbreking is van minimaal 3 maanden en een dag, dan horen de arbeidsovereenkomsten niet bij dezelfde keten.

Let op: de ketenregeling is niet van toepassing op leerling-werknemers.

Ledenadvies_800x450

Downloads

Producten

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!