Detachering: in- of uitlenen van personeel

Detachering: in- of uitlenen van personeel

Detachering

Detachering

Wanneer u tijdelijk extra mankracht nodig heeft, kunt u werknemers inlenen op basis van detachering. Andersom kunt u als onderhoudsbedrijf uw eigen werknemers uitlenen aan een ander bedrijf.

contract-1024x350

Gedetacheerde werknemers werken onder leiding en toezicht van het inlenende onderhoudsbedrijf, maar zij blijven juridisch gezien wel bij de uitlener in dienst.

Loonbelasting en sociale premies

De uitlener blijft gewoon loonbelasting en sociale verzekeringspremies afdragen voor gedetacheerde werknemers. Het detacheringsbedrijf of uitlenend onderhoudsbedrijf geeft op de factuur richting het inlenende onderhoudsbedrijf aan dat het betalen van de btw is verlegd. De inlener van personeel is namelijk btw verschuldigd en moet de btw op zijn aangifte vermelden.

Inlener verantwoordelijk bij ongeval

De gedetacheerde werknemer werkt onder toezicht en leiding van het inlenende onderhoudsbedrijf. Krijgt deze werknemer op de werkvloer een ongeluk doordat het inlenende onderhoudsbedrijf zich niet aan de veiligheidsvoorschriften heeft gehouden? Dan is de inlener verantwoordelijk.

Controleren of inlener RI&E heeft opgesteld

Het detacheringsbedrijf of uitlenend onderhoudsbedrijf heeft echter wel een actieve plicht om voor aanvang van de werkzaamheden na te gaan of de inlener een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) heeft opgesteld. 

OnderhoudNL Personeel

OHNL-personeelsdiensten-377x229

Door samen te werken met OnderhoudNL Personeel kunt u als onderhoudsbedrijf ook in de huidige markt blijven beschikken over gekwalificeerde vakmensen.

Als OnderhoudNL-lid heeft u bovendien voorrang bij de plaatsing!

Naar onderhoudnlpersoneel.nl

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt