Payrolling: uw werknemers op de loonlijst van een payrollbedrijf

Payrolling: werknemers op de loonlijst van een pay

Payrolling

Payrolling

Door het inschakelen van een payrollbedrijf heeft u als werkgever minder administratieve rompslomp én loopt u minder financieel risico.

Arbeidsvoorwaardengesprek-uitgestoken-hand-2024x350

Anders dan bij uitzendkrachten zoekt en werft u zelf een payrollwerknemer. Payrollbedrijven zijn juridisch gezien de werkgever van de payroller en nemen alle administratieve verplichtingen en financiële risico’s over die gepaard gaan met het werkgeverschap. Hierdoor kan het interessant zijn om payrollers in te zetten. Wordt een payrollwerknemer bijvoorbeeld ziek, dan betaalt het payrollbedrijf het loon door.

Juridische status payroller

De juridische status van een payrollwerknemer is sinds de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) niet langer dezelfde als die van een uitzendkracht. Payrollers hebben recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als werknemers die bij de opdrachtgever in dienst zijn, met uitzondering van de pensioenregeling.
Meer over de WAB

 

OnderhoudNL Personeel, vakmensen met zekerheid

Door samen te werken met OnderhoudNL Personeel kunt u als onderhoudsbedrijf ook in de huidige markt blijven beschikken over gekwalificeerde vakmensen.

Als OnderhoudNL-lid heeft u bovendien voorrang bij de plaatsing!

Naar onderhoudnlpersoneel.nl

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt