Arbocatologi voor schilders, glaszetters en metaalconserveerders

Arbocatologi voor schilders, glaszetters en metaal

Arbocatalogi

Arbocatalogi

Een arbocatalogus beschrijft de manier waarop veilig en gezond kan worden gewerkt en is opgesteld door werknemers en werkgevers. Arbocatalogi worden opgesteld per branche. OnderhoudNL heeft arbocatalogi opgesteld voor schilders, glaszetters en metaalconserveringsbedrijven.

Arbocatologi voor schilders, glaszetters en metaal

Het belangrijkste doel van deze arbocatalogi is het bieden van praktische handvatten aan werkgevers en werknemers om de arbeidsomstandigheden in hun bedrijf te beheersen en te verbeteren.

De arbocatalogus is een praktisch instrument:

  • het brengt focus aan binnen de talloze zaken die op het gebied van veilig en gezond werken geregeld moeten worden
  • het legt op brancheniveau vast welke risico’s de meeste aandacht verdienen
  • het biedt beheersmaatregelen waar werkgevers en werknemers in de praktijk wat aan hebben. Het staat werkgevers vrij om andere beheersmaatregelen te nemen, mits zij daarbij een vergelijkbaar beheersingsniveau realiseren.

De arbocatalogi zijn voor iedereen toegankelijk via onderstaande links:

Christel Peppelenbos_800x450

Christel Peppelenbos

Arbo en Milieu
0182 - 556 128 | Stuur mij een e-mail

Is uw RI&E op orde?

OnderhoudNL heeft een erkende branche-RI&E ontwikkeld afgestemd op de meest voorkomende risico’s in de branche en de nieuwe Arbowet. Kom naar de RI&E trainingsdag (gratis voor leden). Daar krijgt u uitleg van experts en kunt u direct aan de slag met uw eigen RI&E.

Naar RI&E-bijeenkomsten

Stoffencheck-app

Wat betekenen H- en P-zinnen? Wat zijn de grenswaarden van stoffen? Wat zijn de 10 gevaarlijke stoffen en wat kun je zelf doen om de risico’s te beperken?

Download de app

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!