Arbocatologi voor schilders, glaszetters en metaalconserveerders

Arbocatologi voor schilders, glaszetters en metaal

Arbocatalogi

Arbocatalogi

Een arbocatalogus beschrijft de manier waarop veilig en gezond kan worden gewerkt en is opgesteld door werknemers en werkgevers. Arbocatalogi worden opgesteld per branche. OnderhoudNL heeft arbocatalogi opgesteld voor schilders, glaszetters en metaalconserveringsbedrijven.

Let op: De huidige arbocatalogi zijn vanwege wijzigingen in de Beleidsregel arbocatalogi van juni 2019 vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) nog niet goedgekeurd door de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA). Diverse brancheorganisaties, waaronder OnderhoudNL, zijn onder leiding van VNO-NCW in overleg met zowel SZW als de NLA en de werknemersorganisaties om tot een praktische oplossing te komen voor een invulling van de Beleidsregel arbocatalogi die werkbaar is voor alle partijen. Op dit moment heeft onze arbocatalogi geen officiële status en kunnen er derhalve geen rechten aan ontleend worden.

Arbocatologi voor schilders, glaszetters en metaal

Het belangrijkste doel van deze arbocatalogi is het bieden van praktische handvatten aan werkgevers en werknemers om de arbeidsomstandigheden in hun bedrijf te beheersen en te verbeteren.

De arbocatalogus is een praktisch instrument:

  • het brengt focus aan binnen de talloze zaken die op het gebied van veilig en gezond werken geregeld moeten worden
  • het legt op brancheniveau vast welke risico’s de meeste aandacht verdienen
  • het biedt beheersmaatregelen waar werkgevers en werknemers in de praktijk wat aan hebben. Het staat werkgevers vrij om andere beheersmaatregelen te nemen, mits zij daarbij een vergelijkbaar beheersingsniveau realiseren.

De arbocatalogi zijn voor iedereen toegankelijk via onderstaande links:

contactpersonen-blok-koen_800x450

Koen van Domselaar

Arbo & Milieu
0182 - 556 128 | 06-83 52 54 60
Stuur mij een e-mail

Is uw RI&E op orde?

OnderhoudNL heeft een erkende branche-RI&E ontwikkeld afgestemd op de meest voorkomende risico’s in de branche en de nieuwe Arbowet. Kom naar de RI&E trainingsdag (gratis voor leden). Daar krijgt u uitleg van experts en kunt u direct aan de slag met uw eigen RI&E.

Naar RI&E-bijeenkomsten

Stoffencheck-app

Wat betekenen H- en P-zinnen? Wat zijn de grenswaarden van stoffen? Wat zijn de 10 gevaarlijke stoffen en wat kun je zelf doen om de risico’s te beperken?

Download de app

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt