Werken bij hitte

Werken bij hitte

Werken bij hitte

Werken bij hitte

In onze bedrijfstak werken we vaak buiten. Werken op zeer warme dagen zonder een mogelijkheid van beschutting kan gevaarlijk zijn doordat uw lichaam meer warmte opneemt dan afgeeft. Hoe voorkomt u hittestress?

Werken bij hoge temperaturen

Voorkom hittestress

De kans op hittestress is niet heel groot. Er is sprake van hitte als een temperatuur van 40 graden Celsius of hoger is gehaald. Veel hittegolven en tropische dagen hebben we niet in Nederland, maar het is wel belangrijk dat u weet wat het is en hoe u er mee om moet gaan. Of u last krijgt van hittestress hangt af van veel factoren zoals de temperatuur, de luchtvochtigheid, de kleding die u aan hebt en de lichamelijke inspanning die u levert.

Brochure 'Werken bij hitte'

Bij zwaar werk moet uw lichaam veel warmte kwijt waardoor hittestress eerder kan optreden. Ook persoonlijke factoren als leeftijd, lichaamsbouw en fitheid spelen een rol. Wees goed voorbereid en lees de OnderhoudNL brochure Werken bij hitte met praktische tips.

Onwerkbaar weer

Werkgevers die vallen onder de cao SAG kunnen sinds 1 januari 2021 onder bepaalde voorwaarden WW aanvragen als er niet gewerkt kan worden wegens ‘onwerkbaar weer’. Het is 'onwerkbaar weer' bij:

  • Extreme hitte
  • Extreme regenval
  • Vorst of sneeuwval

De precieze randvoorwaarden van de verschillende situaties staan beschreven in dit cao-artikel.

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!