OnderhoudNL voor studenten

header - studenten onderhoudnl

Klaar voor de toekomst

Wat leuk dat je er bent! Graag leggen wij uit wie we zijn en wat we doen voor de bedrijven die bij ons aangesloten zijn. Misschien kunnen we zelfs al iets voor jou betekenen.

Heb je informatie nodig voor jouw studie, je afstudeeronderzoek of ben je op zoek naar een stageplek bij onze vooruitstrevende onderhoudsbedrijven? Lees vooral verder en kijk wat we je te bieden hebben. 

Vlaggen OnderhoudNL_1024x350
Vlaggen OnderhoudNL_1024x350

Wie zijn wij?

OnderhoudNL is een brancheorganisatie die zich inzet voor de belangen van onderhoudsbedrijven. Van directeur tot hr-manager, duurzaamheidsmanager of de vakmensen die Nederland elke dag mooier maken. De bedrijven die zijn aangesloten houden zich bezig met onderhoud en verduurzamen van bestaande bouw. Zoals vastgoedonderhoud, isolatie, schilderwerk, glaszetten, restauraties en industriële metaalconservering. Deelname aan een brancheorganisatie is niet verplicht, maar biedt een individueel bedrijf wel extra ondersteuning, een groot netwerk, meer invloed en zichtbaarheid.

Wat doen wij?

Als brancheorganisatie zetten we ons in voor duurzaam onderhoud. Van huurwoning tot eigen huis. Van school tot kantoor. Van brug tot booreiland. Onderhoudsbedrijven hanteren niet alleen de kwast, zij zetten ook (isolatie)glas, doen aan gevel-, dak- en vloerisolatie en voeren complete renovaties duurzaam en circulair uit. Door samen vooruit te kijken, komen we met slimme antwoorden op de vragen van morgen. Zo helpen we onze branche, onze opdrachtgevers en uiteindelijk heel Nederland vooruit.

Wij onderhouden van Nederland - email handtekening.jpg

Duurzaamheidsnetwerk van jonge professionals

Met de energietransitie komen er nieuwe professionals de onderhoudsbranche in. Zowel bij vastgoedonderhoudsbedrijven als aan de andere kant van de tafel: bij woningcorporaties bijvoorbeeld. Je bent jong, gedreven en hebt een duidelijke visie op verduurzamen. Een visie waaraan je  binnen je eigen rol en vanuit je eigen achtergrond vormgeeft. Wij bieden je graag een podium.

Hulp bij afstudeeronderzoek of stageplekken

Heb je informatie nodig voor je afstudeeronderzoek? Neem contact op met 1 van onze collega's met elk hun eigen kennisexpertise. Ben je op zoek naar een stageplek? Via dit overzicht vind je bedrijven die momenteel een stageplek aanbieden.

Taken die door een brancheorganisatie worden uitgevoerd zijn:

  • Lobbyen bij de overheid om de wet- en regelgeving aan te passen in het voordeel van de sector.
  • Onderwijs aan leden om het kwaliteitsniveau binnen de sector te waarborgen.
  • Opstellen van gedragscodes binnen de beroepsgroep om een zekere uniformiteit en kwaliteit te kunnen bieden.
  • Gezamenlijke marketing inspanningen van een sector ter promotie of het creëren van bewustwording.
  • Het voeren van CAO onderhandelingen en communicatie met vakbonden.

Bekijk hier ons totale aanbod van producten en/of informatiedossiers die wij onze leden bieden. Onderstaande hulpmiddelen zijn zonder leden-inlog verkrijgbaar en misschien voor jou als student ook interessant:

Je leest er meer over in OnderhoudNL Magazine
Ledenadvies_800x450

Stageplekken

Bekijk hier de bij OnderhoudNL aangesloten bedrijven die afstudeerstages aanbieden.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media:

Nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt