Beroepsopleidingen

OnderhoudNL Beroepsopleidingen

Beroepsopleidingen

Voor het schilders-, afwerkings-, en glaszetbedrijf

Beroepsopleidingen

In de schilders- en onderhoudsbranche vindt de instroom van nieuwe vakkrachten in het mbo vooral plaats door het opleiden van jongeren uit het vmbo. Dat kan via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) of de beroepsopleidende leerweg (BOL).

Wie wint de schildersvakopleiding challenge?


BBL

Bij de opleiding in de BBL-variant vindt een belangrijk deel van de opleiding in de beroepspraktijk plaats. Bij u als schilders-, glaszet-, metaalconserverings- of (totaal) vastgoedonderhoudsbedrijf. En dat kan dan weer in samenwerking met een van de Schildersvakopleidingen van de sector Opleidingen van OnderhoudNL.
Meer over leerlingen opleiden

 

Met leerlingen die de BBL-opleidingsroute doorlopen wordt direct een arbeidsovereenkomst gesloten. Dit is een verplichting van de Cao voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf (SAG).
Meer over leerlingwerknemers en loon

 

BOL

In de BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) is het praktijkdeel in de opleiding kleiner en wordt meer theorie gegeven. Deze opleidingsroute is normaalgesproken dagonderwijs met een stageperiode. Het theoriedeel van de opleiding wordt op school gegeven. Die school is veelal een Regionaal Opleidingen Centrum (ROC), maar er zijn ook drie technische-mbo-scholen die voor onze bedrijfstak relevante opleidingen aanbieden:

Deze vakopleidingen bieden vooral BOL-opleidingen aan.

aad

Aad Buller

Onderwijs
0182 - 556 136 | Stuur mij een e-mail

henk

Henk de Vlieger

Opleidingen
0182 - 556 139 | Stuur mij een e-mail

Schildersvakopleiding OnderhoudNL

Leerbedrijf worden?

Bent u erkend leerbedrijf en heeft u een opleidingsplaats? Sluit u als leerbedrijf aan bij OnderhoudNL Schildersvakopleiding.

Nu aanmelden

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!