Erkend leerbedrijf

Leerling- en meesterschilder

Erkend leerbedrijf worden

Investeren in goed opgeleide medewerkers

Erkend leerbedrijf worden

Onze bedrijfstak kent een stevige opleidingsstructuur met meerdere Schildersvakopleidingen in het hele land. Deze leiden de nieuwe generatie allround schilders op. De leerlingen van nu zijn de vakkrachten van de toekomst. Wilt u ook jong talent omvormen tot waardevolle vakkrachtkrachten voor uw bedrijf en de bedrijfstak? Meld u aan als erkend leerbedrijf voor OnderhoudNL Opleidingen. 

banner-2--Thomas-en-Lise-Schildersvakopleiding-1024x350


Leer- en arbeidsovereenkomst

Bij het opleiden van leerlingen tot een volwaardig vakman zijn er verschillende opties. Leerlingen kunnen kiezen voor een dagopleiding Beroepsopleidende Leerweg (BOL) of een praktijkopleiding Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Leerbedrijven kunnen zelf of via een samenwerkingsovereenkomst met een Schildersvakopleiding een leer- en arbeidsovereenkomst afsluiten met BBL-leerlingen.

Voordelen opleiden via Schildersvakopleiding

 • Geen salarisadministratie, want een leerling van een Schildersvakopleiding is niet in dienst van het leerbedrijf
 • Winterscholing in de praktijkleerwerkplaats van Schildersvakopleiding (Praktijk Aanvullende Scholing, PAS)
 • Ondersteuning van u als leerbedrijf bij begeleiding van de leerling in de beroepspraktijk
 • Ontmoetingsplaats voor branchegenoten

Erkenning nodig

Wilt u een leerling in uw bedrijf gaan begeleiden? Dan heeft uw bedrijf een erkenning nodig. De SBB verstrekt de erkenning als uw bedrijf voldoet aan een aantal voorwaarden. Alles in orde? Dan vraagt u via www.s-bb.nl uw erkenning aan. Een adviseur praktijkleren van SBB zet uw aanvraag in gang, maakt een afspraak voor een bezoek en screent uw bedrijf. Daarnaast adviseert hij of zij u bij het organiseren van het opleiden in uw bedrijf. De erkenning is in principe 4 jaar geldig.

Leermeester

Als u een leerling een plaats wilt bieden, dan neemt u bedrijf officieel de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het werkend leren. U maakt daarvoor tijd, ruimte en middelen vrij. Voor het begeleiden van de leerling bij het leerbedrijf, wijst u een leermeester aan. Uw leermeester is een ervaren vakman die weet hoe de opleiding in elkaar steekt en gemotiveerd is om de leerling onder zijn hoede te nemen en zijn vakkennis door te geven. Hij of zij is voor de leerling het vaste aanspreekpunt.
Meer informatie over en voor de leermeester

 

Beste Leerbedrijf - Beste Leermeester

Elk jaar organiseert OnderhoudNL Opleidingen de verkiezing 'Beste leerbedrijf en leermeester'. Met de verkiezing bedanken we de bedrijven en medewerkers voor hun inzet om jongeren op te leiden en te begeleiden. En we proberen zo de kwaliteit van het opleiden op hoog niveau te houden.
Meer informatie over de verkiezing

 

Blogs over opleiden en ontwikkelen

Mark Hulsen en Wilbert Teunissen van OnderhoudNL komen in de praktijk een hoop situaties tegen die zij graag met u willen delen. Al was het maar om bewustzijn te creëren of de discussie aan te gaan. Daarnaast geven Mark en Wilbert u bruikbare tips waarmee u wellicht uw voordeel kunt doen.
Naar de blogs van Mark en Wilbert

 

Mark Hulsen_800x450

Mark Hulsen

Schilders, Garantie, Opleidingen
0182 - 556 129 | 06 50 51 74 11
Stuur mij een e-mail

aad

Opleidingsniveau's

De cao SAVG hanteert de volgende opleidingsniveau's, gekoppeld aan de in de wet genoemde mbo-beroepsopleidingen:

 • Niveau 1:
  Entree-opleiding (voorheen assistent schilder)
 • Niveau 2:
  Basisberoepsopleiding (voorheen schilder)
 • Niveau 3:
  Vakopleiding (voorheen gezel)
 • Niveau 4:
  Middenkaderopleiding
 • Niveau 4:
  Specialistenopleiding
Download de cao

De leermeester centraal met nieuwe trainingen

leermeester centraal-leerling_1024x606
Naar OnderhoudNL Magazine

In dit magazine maak je kennis met de schilders- en vastgoedonderhoudssector. Een sector met voldoende doorstroommogelijkheden voor jouw talenten en ambities. 

Bekijk het magazine

Nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt