Bij- en omscholen met subsidie

header - stichting mijn carriere - OnderhoudNL - 1024x350 kopie

Bij- en omscholen met subsidie

Stichting Mijn Carrière

Subsidies voor om- en bijscholing

De Stichting Mijn Carrière, opgericht door OnderhoudNL en de vakorganisaties FNV en CNV, investeert in de duurzame inzetbaarheid van schilders, glaszetters, behangers, uitvoerend technisch en administratief personeel en alle andere werknemers die onder de Cao voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf (SAG) vallen.

sub subsidie om- en bijscholing 1

Het is in het belang van iedereen dat medewerkers kunnen groeien, hun vakkennis kunnen vergroten, gemotiveerd blijven en behouden voor het bedrijf. Voor trainingen die de medewerker daarbij helpen, is er een compensatie voor de verletkosten en voor de trainingskosten. De trainingen die daarvoor in aanmerking komen, zijn zeer gevarieerd. Ze kunnen onder andere liggen op het gebied van:

  • Vaktechniek (bijvoorbeeld verfspuiten, glaszetten of behangen)
  • Management en leidinggeven (o.a. teamleider)
  • Communicatie (o.a. functioneringsgesprekken)
  • Verkoop (adviserend verkopen)
  • Resultaatgericht samenwerken (o.a. voor middenkader)

Bent u als werknemer op zoek naar loopbaanadvies of een training om bij te blijven op uw vakgebied, door te groeien of om u om te scholen? Ga dan naar het loopbaanportaal startmijncarriere.nl en kijk of u in aanmerking komt voor subsidie.

Subsidie aanvragen

De subsidie op veiligheidstrainingen kunt u als werkgever zelf aanvragen. De overige loopbaantrainingen moeten door de medewerker zelf aangevraagd worden. Werkgevers kunnen hun werknemers helpen bij het aanvragen van de subsidie, maar alle correspondentie moet via het e-mailadres van de werknemer lopen.

Verletkosten declareren

Werkgevers kunnen wel de verletkosten declareren. Hiermee krijgen ze compensatie voor de salariskosten voor de dagen dat de werknemer bijvoorbeeld een opleiding volgt.

gerrie

Gerrie van der Breggen

Trainingen
0182 - 556 126 | Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Digitaal leren via e-learning

LMS Light_1024x606

Bij een leven lang willen werken, hoort een leven lang blijven ontwikkelen. OnderhoudNL heeft een nieuw gratis hulpmiddel voor u en uw medewerkers om dit mogelijk te maken: het leerplatform 'Mijn Vak Mijn Ontwikkeling'.
Naar onze e-learnings

 

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!