Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

Tijdelijke regeling tot 31 december 2025

Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

In de cao SAVG is afgesproken dat oudere medewerkers, op vrijwillige basis eerder kunnen stoppen met werken (RVU-regeling) of minder kunnen gaan werken met 90% salaris en dezelfde pensioenopbouw (Regeling Generatiepact). Beide regelingen zijn ingegaan op 1 januari 2022. Download ons handige overzicht met de verschillen tussen beide regelingen.

Glasplaatsen_1024x350

Eerder stoppen

Met de tijdelijke RVU-regeling kan een medewerker (niet zijnde UTA-medewerker) die nog drie jaar of korter voor zijn AOW zit, gebruik maken van een tegemoetkoming om eerder te stoppen, mits hij van de laatste 25 jaar minstens 20 jaar gewerkt heeft als medewerker onder de cao SAG.

Collectief gefinancierd

De tegemoetkoming wordt collectief gefinancierd door een werkgeverspremie van 2% die aan SUSAG wordt afgedragen. De regeling is een zogenaamde budgetregeling, waarmee de beschikbare middelen een bepaald maximum hebben. De regeling is dus toegankelijk zolang de middelen toereikend zijn.

Voorwaarden RVU

De definitieve (uitvoerings)regels van de tijdelijke RVU-regeling vindt u in de cao USAVG, hoofdstuk 8. In het algemeen zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de RVU-regeling als volgt:

  • 1-1-2022 t/m 31-12-2025, zolang het budget toereikend is
  • Niet voor UTA
  • Vrijwillige deelname
  • Regeling is bedoeld voor medewerkers die geboren zijn in de jaren 1955 t/m 1961
  • Medewerker heeft aantoonbaar lang dienstverband in de sector en is op 1-7-2021 in dienst
  • Max. het wettelijk basisbedrag (in 2023: € 24.444,00 bruto per jaar)

Aanmelden

De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) is gestart per 1 januari 2022. Voor inhoudelijke vragen hierover kunt u uiteraard bij ons terecht. Uw medewerkers kunnen zich aanmelden via de site van de SUSAG. SUSAG heeft geconstateerd dat sommige medewerkers en werkgevers afspraken maken over de ingangsdatum van de regeling. Zij vergeten dat SUSAG ook tijd nodig heeft om de aanvraag te verwerken. Dit kan, met name bij de Regeling Vervroegd Uittreden, tot onwenselijke situaties leiden.

Wij hebben de zes stappen op een rijtje gezet die u met uw medewerker moet nemen voordat hij of zij gebruik kan maken van de regeling. Voor verdere vragen over de aanmeldprocedure kunt u het beste contact opnemen met SUSAG (info@susag.nl of 085-2101057). Wanneer SUSAG de aanvraag van uw medwerker goedkeurt, dan kunt u de arbeidsovereenkomst van uw medewerker beëindigen. Gebruik hiervoor onze beëindigingsovereenkomst.  


regeling vervroegd uittreden - OnderhoudNL.jpg

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Bekijk ook onze informatie over de Regeling Generatiepact
Ledenadvies_800x450

Downloads

Gezondheids- en Bodycheck

DOEN! Gezondheids- en Bodycheck voor uw werknemers


Als werkgever bent u verplicht de Gezondheids- en Bodycheck aan te bieden aan medewerkers die risico's lopen.

Meer info op susag.nl

Wat is het verschil?

Download ons handige overzicht met daarin de verschillen tussen de RVU en de Regeling Generatiepact

Download het overzicht

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt