Regeling Generatiepact

Generatiepact-regeling

Regeling Generatiepact

Tijdelijke regeling tot 31 december 2025

Regeling Generatiepact

In de cao SAVG is afgesproken dat oudere medewerkers, op vrijwillige basis eerder kunnen stoppen met werken (RVU-regeling) of minder kunnen gaan werken met 90% salaris en dezelfde pensioenopbouw (Regeling Generatiepact). Beide regelingen zijn ingegaan op 1 januari 2022. Download ons handige overzicht met de verschillen tussen beide regelingen.

schilder-bij-busje-1024x350

Budgetregeling

De Regeling Generatiepact wordt wel de ‘80/90/100-regeling’ genoemd. Vanaf 60-jarige leeftijd kunnen medewerkers vrijwillig deelnemen aan deze regeling door 80% te gaan werken, maar 90% loon te behouden en 100% pensioenopbouw te genieten. De regeling is een zogenaamde budgetregeling, waarmee de beschikbare middelen een bepaald maximum hebben. De regeling is dus toegankelijk zolang de middelen toereikend zijn.

Voorwaarden Regeling Generatiepact

De definitieve (uitvoerings)regels van de Regeling Generatiepact vindt u in de cao USAVG, hoofdstuk 9. In het algemeen zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de regeling als volgt:

  • Regeling gaat in op 1-1-2022
  • Niet voor UTA
  • Vrijwillige deelname
  • 80% werken - 90% loon - 100% pensioenopbouw
  • 10% loon is declarabel bij SUSAG
  • Collectief gefinancierd uit premie werkgever max 1% SUSAG grondslag
  • Aantoonbaar lang dienstverband in sector (medewerker moet minimaal 20 jaar van de afgelopen 25 jaar bij een werkgever gewerkt hebben die onder de cao SAG valt)

Procedure van aanmelden

De Regeling Generatiepact is per 1 januari 2022 gestart. Voor inhoudelijke vragen hierover kunt u uiteraard bij ons terecht. Uw medewerkers kunnen zich aanmelden via de site van de SUSAG. SUSAG heeft geconstateerd dat sommige medewerkers en werkgevers afspraken maken over de ingangsdatum van de regeling. Zij vergeten dat SUSAG ook tijd nodig heeft om de aanvraag te verwerken. Dit kan, met name bij de Regeling Vervroegd Uittreden, tot onwenselijke situaties leiden.

Wij hebben de zes stappen op een rijtje gezet die u met uw medewerker moet nemen voordat hij of zij gebruik kan maken van de regeling. Voor verdere vragen over de aanmeldprocedure kunt u het beste contact opnemen met SUSAG (info@susag.nl of 085-2101057). Wanneer SUSAG de aanvraag van uw medwerker goedkeurt, dan kunt u de arbeidsovereenkomst van uw medewerker aanvullen met ons speciale addendum.  


regeling generatiepact - OnderhoudNL.jpg

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Bekijk ook onze informatie over de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)
Ledenadvies_800x450

Downloads

Gezondheids- en Bodycheck

DOEN! Gezondheids- en Bodycheck voor uw werknemers


Als werkgever bent u verplicht de Gezondheids- en Bodycheck aan te bieden aan medewerkers die risico's lopen.

Meer info op susag.nl

Wat is het verschil?

Download ons handige overzicht met daarin de verschillen tussen de RVU en de Regeling Generatiepact

Download het overzicht

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt