Wintersluiting en vakantiedagen

Winterlandschap met besneeuwde knotwilgen langs ee

Wintersluiting en vakantiedagen

Wintersluiting en vakantiedagen

Sinds eind 2022 is het voor u als werkgever mogelijk om in de winterperiode zelf twee weken wintersluiting vast te stellen. De collectieve wintersluiting is niet meer ‘officieel’ vastgelegd in de cao SAVG. Bijlage 11 van de cao SAVG bevat een handig overzicht dat u als handreiking kunt gebruiken. Veelal wordt de wintersluiting rondom de feestdagen Kerst en Oud en Nieuw gepland. Bekijk hier het Wintersluitingsadvies.

Wintersluiting: kalender met rode schuifmarkeerder

Derde week

Wij raden u aan om voor de collectieve wintersluiting de atv-dagen, meeruren en/of vakantiedagen van uw medewerkers te gebruiken. Wilt u liever drie weken wintersluiting? De derde week kan aansluitend aan de eerste twee weken worden opgenomen. De derde week stelt u vast in overleg met de OR/PVT/medewerkers.

Ledenadvies_800x450

Producten

Overbruggen winterperiode

In de cao SAG is geregeld dat u uw werknemers in het hoogseizoen extra kunt laten werken om deze uren te verdisconteren in het laagseizoen.

Naar dossier Arbeidstijden

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt