Jaarrond werken

Jaarrond werken: houden we het droog vandaag?

Jaarrond werken

Jaarrond werken

Voor jaarrond werken zijn in de Cao SAG verschillende regelingen opgenomen. Ook zijn er voor schilders- en onderhoudsbedrijven 'technische' oplossingen om in de winter door te werken. Denk aan werken met winterverf en conditionering via afschermtechnieken bij buitenonderhoud.

Jaarrond werken_1024x350

Meer werken in het hoogseizoen, minder in het laagseizoen

De Cao SAG voorziet in verschillende oplossingen om meer uren te draaien in het drukke hoogseizoen en uren op te nemen in de rustige winterperiode. Zo kunnen schilders- en onderhoudsbedrijven gebruikmaken van de overlegregeling arbeidstijden of het jaarmodel. In beide gevallen moet het personeel instemmen met de regeling.
Lees er meer over in het dossier Arbeidstijden

 

Winterverf net zo goed als gewone verf

Dat winterverf minstens net zo goed is als gewone verf staat al jaren onomstotelijk vast. Mits uiteraard vakkundig aangebracht door een professioneel onderhoudsbedrijf. Onderzoek van het onafhankelijke Centrum voor Oppervlaktetechnologie (COT) toont aan dat er ook na vijf jaar namelijk geen noemenswaardige verschillen zijn in het afnemen van de glansgraad, het optreden van barsten en en verpoederen van de verflaag, vergeleken met 'gewone' verven.

Doorwerken met behoud van kwaliteit

Bij doorwerken in de winter kunnen de weersomstandigheden een spelbreker zijn. Afschermen is een optie om toch door te kunnen werken zonder dat de kwaliteit er onder lijdt. U kunt de steigers voorzien van gaas (niet wind- en waterdicht), folie (wind- en waterdicht), gewapende folie (wind- en waterdicht), krimpfolie (wind- en waterdicht), beplating of panelen (wind- en waterdicht). Ook kunt u verwarmingsapparatuur inzetten voor de juiste temperatuur.

Campagne De Winterschilder

De Winterschildercampage is helemaal vernieuwd. Met het sterke nieuwe logo en de krachtige promotiematerialen, kunt u zich als professioneel schilders- en onderhoudsbedrijf herkenbaar in de markt zetten. Download de promotiematerialen en zet deze zelf in richting uw opdrachtgevers.

Campagne Jaarrond onderhoud

Vanwege de coronacrisis voeren we een nieuwe campagne met een urgente boodschap richting woningcorporaties om hen de voordelen van jaarrond onderhoud te laten zien. Om daar in 2021 mee te beginnen. Van december 2020 tot en met 2021 zijn we zichtbaar in belangrijke vakbladen en op Linkedin.

Ledenadvies_800x450

Subsidie woningeigenaren

Geld_papier_1024x350


Bent u eigenaar én bewoner van uw woning? Dan kunt u t/m 31 december 2020 profiteren van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Bijvoorbeeld bij het plaatsen van HR++-glas of triple glas.

Meer over de SEEH

Op zoek naar een OnderhoudNL-bedrijf?

Zoek een OnderhoudNL-bedrijf bij u in de buurt


Wilt u schilder- of onderhoudswerk laten uitvoeren in de winter? Zoek een OnderhoudNL-bedrijf bij u in de buurt via onze zoekmodule op de homepage.  

Zoek een bedrijf

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!