Beglazingstabellen voor vloerafscheidingen

Glas als bouwmateriaal: bereken de doorvalwerendhe

Beglazingstabellen voor vloerafscheidingen

Eenvoudig berekenen minimaal vereiste glasdikte en glasopbouw doorvalwerend isolatieglas

Beglazingstabellen voor vloerafscheidingen

Isolatieglas wordt steeds vaker toegepast als een vloerafscheiding. Denk bijvoorbeeld aan ramen op de verdieping die bij de vloer beginnen. Vaak spreekt men dan over doorvalwerende beglazing. Maar hoe dik moet dat glas eigenlijk zijn? 

Eenvoudig berekenen minimaal vereiste glasdikte do

Conform Bouwbesluit

In opdracht van OnderhoudNL zijn tabellen ontwikkeld waarmee de minimale vereiste glasdikte bepaald kan worden voor doorvalwerend isolatieglas toegepast in vloerafscheidingen conform het Bouwbesluit.

Eenvoudig zelf glasdikte en -opbouw bepalen

Met de tabellen kan de glaszetter eenvoudig de minimale glasdikte en glasopbouw bepalen wanneer de gebruiksfunctie en de afmetingen van de ruiten bekend zijn, zonder direct een specialist of zijn leverancier te moeten raadplegen. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar zorgt ook voor veilige doorvalwerende oplossingen met glas.

Leeswijzer

Bij de tabellen is een Leeswijzer opgesteld die toelichting geeft voor het gebruik ervan.

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!