Bewust Veilig 2024_1024x350

Bewust Veilig-dag 2024

‘Veiligheid versterkt, als je samenwerkt’

Bewust Veilig-dag 2024

Op woensdag 27 maart 2024 organiseren wij samen met de bouw-, infra- en technieksector de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. We hopen we op opnieuw een succesvolle dag, die dit jaar in het teken zal staan van samenwerking. Met een groeiend aantal nieuwe mensen uit andere branches en landen, groeit ook het belang van bewustwording rond veilig en gezond werken. 

Bewust Veilig 2024_1024x606
Bewust Veilig 2024_1024x606

Bewustzijn creëren rond veiligheid

‘Veiligheid versterkt, als je samenwerkt’. Onder dat motto besteden we tijdens de Bewust Veilig-dag 2024 weer extra aandacht aan veilig en gezond werken. Samenwerking is namelijk essentieel om ongevallen te voorkomen. Een goede afstemming met collega’s, opdrachtgevers en andere betrokkenen op de werkplaats is nodig om de veiligheid en een gezonde projectlocatie te waarborgen. Bovendien slaat ‘samenwerking’ ook op het creëren van bewustzijn rond veiligheid met zoveel mogelijk bedrijven binnen de sector. Dat is tenslotte waarom de Bewust Veilig-dag in het leven is geroepen. 

In uw eigen handen

Tijdens de Bewust Veilig-dag besteden alle deelnemende bedrijven elk op hun eigen manier aandacht aan veiligheid op het werk. Zo kunt u aansluiten bij een van de activiteiten die wij beschikbaar stellen, maar ook eigen initiatieven worden van harte toegejuicht. Deelnemers aan de vorige editie organiseerden bijvoorbeeld hun eigen toolboxen, quizzen, fotowedstrijden en andere activiteiten. Alles is mogelijk, zolang het thema ‘veilig en gezond werken’ maar centraal staat.

Speciale website bewustveilig.com

Met een recordaantal van 695 deelnemende bedrijven was de afgelopen editie van de Bewust Veilig-dag de meest succesvolle tot nu toe. Maar hoe meer bedrijven - zowel groot als klein - gezamenlijk aandacht besteden aan veilig en gezond werken en het voorkomen van ongevallen, hoe beter. Daarom hopen we het deelnemersaantal van vorig jaar tijdens de Bewust Veilig-dag 2024 weer te overtreffen. Ook dit jaar vormt de website www.bewustveilig.com weer de spil waarop alle informatie te vinden is.

Inspiratie opdoen

Deelname staat open voor elk bedrijf in onze sector, gratis en vrijblijvend. Meedoen kan op twee manieren. Of u zet de materialen in die Bewust Veilig beschikbaar stelt. Óf u organiseert op de dag zelf bijvoorbeeld een toolboxmeeting of werplekinspecties. Kijk op bewustveilig.com om inspiratie op te doen hoe anderen deze dag eerder organiseerden. Welke keuze u ook maakt, wij vinden het leuk als u de initiatieven met ons deelt en geven er graag aandacht aan op onze eigen mediakanalen. Om helemaal op de hoogte te blijven, is Bewust Veilig ook te volgen op Twitter, Instagram en LinkedIn.

Ja, ik doe mee met de Bewust Veilig Dag 2024 en meld me aan

Nieuws

Meer nieuws
Bekijk de verhalen van Bewust Veilig 2020

Iedereen die bij een project betrokken is, moet zich bewust zijn van veiligheid. Van medewerkers op de bouwplaats, tot planning en calculatie, directie en externe stakeholders. Dat is al jaren het motto van Bewust Veilig. In 2020 hebben we 3 bedrijven gevolgd die elk een ander belangrijk element hebben uitgelicht. Zo besteedt Logchies extra aandacht aan sociale veiligheid, heeft Wits een poster met een zeer praktische cartoon ontwikkeld en heeft Van Dillen alle lagen in het bedrijf betrokken bij het VGM-overleg.

 

Bekijk de verhalen van Bewust Veilig 2020

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt