Bewust Veilig Dag 2020

Bewust Veilig Header

Bewust Veilig 2020

Bewust Veilig 2020

Vanwege het coronavirus is vanuit de organisatie besloten om de Bewust Veilig Dag op 18 maart 2020 in zijn geheel te annuleren. Neemt niet weg dat we onderstrepen juist nu extra bewust te zijn van veiligheid. Niet alleen voor werknemers en collega's, maar voor iedereen in Nederland. We raden aan om alle reeds gepland initiatieven NIET door te laten gaan, ook niet in kleine groepen.

'Besteed ook aandacht aan sociale veiligheid'

Aandacht voor veiligheid is gelukkig steeds meer vanzelfsprekend, maar sociale veiligheid wordt nog wel eens vergeten. Daarom besteedt Logchies Renovatie & Onderhoud extra aandacht aan dit onderwerp op 18 maart 2020.

Elk jaar op de derde woensdag van maart is ‘Bewust Veilig dag’. Wanneer er extra stil wordt gestaan bij veiligheid op de werkvloer. Tijdens de eerste editie in 2017 werd er op meer dan 2.000 verschillende werklocaties van 125 onderhouds-, bouw-, infra- en installatiebedrijven aandacht geschonken aan dit belangrijke onderwerp.

'Maak tijd voor Veiligheid'

In 2019 liet Wits Vastgoedonderhoud een poster ontwikkelen waarin heel praktisch is afgebeeld waar men op de werkvloer op moet letten. Ook deelden zij een chocoladereep uit met daarop de stappen van LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse). Aan de hand daarvan gaven werknemers aan wat er goed gaat en wat er beter kan qua veiligheid. Met de top 10 verbeterpunten die daar uitkwamen is Wits aan de slag gegaan om zo de betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel onder collega's te verbeteren. In 2020 is het thema 'Maak tijd voor veiligheid' en wordt er op projectlocaties een workshop 'veilig opbouwen en gebruiken van de rolsteiger' gegeven.

Lees het hele artikel van Wits Vastgoedonderhoud

 

'Zorg goed voor elkaar en je omgeving'

OnderhoudNL-bedrijf Van Dillen wil dat het VGM-overleg op een open manier gaat. Alles is bespreekbaar, veiligheid is tenslotte geen taboe! Zo is er bijvoorbeeld steeds meer overleg vanuit de calculatie. Hoe werkzaamheden veilig maar ook werkbaar uitgevoerd kunnen worden. Ook tijdens productievergaderingen is er veel aandacht op het gebied van veiligheid, met onder andere een VGM-quiz. Tijdens de jaarafsluiting wordt er een VGM-medewerker van het jaar bekend gemaakt. Dit is een prijs waarbij de medewerker iets extra’s op het gebied van VGM gedaan heeft.

Lees het hele artikel van Van Dillen Bouwgroep

 

Christel Peppelenbos_800x450

Christel Peppelenbos

Arbo en Milieu
0182 - 556 128 | Stuur mij een e-mail

Doe ook mee!

Ook het bewustzijn rond veiligheid onder werknemers? Doe mee met Bewust Veilig! Zelf een eigen Bewust Veilig actie gestart en wilt u dat wij daar ook een artikel of video van maken? Laat het ons weten en stuur ons een e-mail

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!