Bewust Veilig Dag 2022

Bewust Veilig Header

Blijven hameren op bewust veilig werken

Bewust Veilig-dag op 30 maart 2022

Bewust Veilig-dag op 30 maart 2022

BTH_177x190.jpgDit project is mogelijk gemaakt door uw jaarlijkse bijdrage aan de Stichting Bedrijfstakheffing.

Op woensdag 30 maart 2022 vindt alweer de zesde editie plaats van de Bewust Veilig-dag. Bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud brengen op die dag bewust veilig werken extra onder de aandacht. De slogan van dit jaar: we blijven erop hameren.

Bewust Veilig Dag 2022 - We blijven erop hameren -

Belangrijke boodschap

Veilig en gezond werken is het hele jaar door een vast onderwerp voor de bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud (BTO). Dat is niet voor niets; per jaar vinden er nog steeds te veel ongevallen plaats. De brancheorganisaties Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland blijven daarom hameren op veilig werken. Op woensdag 30 maart 2022 organiseren zij daarom wederom de Bewust Veilig-dag.

“Het hele jaar door werken we met onze collega’s aan producten, diensten en trainingen die veilig werken onder de aandacht brengen. Op Bewust Veilig-dag hameren we er extra op. Want niemand moet gevaar hoeven lopen tijdens zijn of haar werk. Ook niet in onze sectoren.”, aldus een gezamenlijk statement van de organiserende partijen.

Diverse initiatieven voor meer veiligheid

De Bewust Veilig-dag wordt al voor de zesde keer georganiseerd. Dat is mede te danken aan het feit dat een groot aantal bedrijven en instanties deze dag omarmen. Elk jaar zijn er binnen bedrijven diverse initiatieven op en rond de dag zelf om medewerkers op een ludieke en unieke manier bewust te maken van het belang van veilig en gezond werken. Van pubquiz tot veiligheids-selfie, van gratis trainingen tot roadshows en van workshops tot toolbox meetings; alles wordt uit de kast gehaald. Vanuit Bewust Veilig-dag hebben de initiatief nemende brancheorganisaties vorig jaar een online veiligheid escaperoom aangeboden, waar honderden medewerkers aan hebben meegedaan.

“Veiligheid moet op de eerste plaats staan. We willen dat iedereen gezond zijn pensioen haalt.” - Henk den Boer, voorzitter OnderhoudNL

“Techniek Nederland: iedere medewerker heeft recht op een veilige en gezonde werkplek.” - Doekle Terpstra voorzitter Techniek Nederland

“Elk ongeluk is er een te veel. We moeten er alles aan doen om die te voorkomen.” - Riek Siertsema, voorzitter AFNL

“Het borgen van veiligheid moet in de gehele keten topprioriteit hebben.” - Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland

Game je Bewust Veilig

Dit jaar wordt de Bewust Veilig-dag ondersteund met online Bewust Veilig-games, serieuze spellen waar je kennis, ervaring, inzicht en behendigheid voor moet inzetten. Daarnaast komt er een vervolgeditie van de digitale Bewust Veilig-krant. De krant zit wederom boordevol weetjes en quizjes rondom verschillende aspecten van veiligheid en is vanaf 16 maart in meerdere talen te downloaden op bewustveilig.com. De krant is eenvoudig te printen voor in de keet of op kantoor.

Meedoen? Early Birds worden beloond!

Hoe meer bedrijven uit alle branches meedoen, hoe beter. Zo komt de sector dichter bij het collectieve doel: iedereen aan het einde van de dag weer gezond naar huis. Bedrijven kunnen zich aanmelden als deelnemer via bewustveilig.com. De eerste 50 bedrijven worden beloond met een Early Bird promotiekit en logovermelding op de site.

Doe mee op BewustVeilig.com

Nieuws

Meer nieuws
Bekijk de verhalen van Bewust Veilig 2020

Iedereen die bij een project betrokken is, moet zich bewust zijn van veiligheid. Van medewerkers op de bouwplaats, tot planning en calculatie, directie en externe stakeholders. Dat is al jaren het motto van Bewust Veilig. In 2020 hebben we 3 bedrijven gevolgd die elk een ander belangrijk element hebben uitgelicht. Zo besteedt Logchies extra aandacht aan sociale veiligheid, heeft Wits een poster met een zeer praktische cartoon ontwikkeld en heeft Van Dillen alle lagen in het bedrijf betrokken bij het VGM-overleg.

 

Bekijk de verhalen van Bewust Veilig 2020

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt