Bewust veiligdag 2023 bewust bezig_1024x350

Bewust Veilig

Bewust Bezig = Bewust Veilig

Bewust Veilig

BTH_177x190.jpgDit project is mogelijk gemaakt door uw jaarlijkse bijdrage aan de Stichting Bedrijfstakheffing.

Op woensdag 29 maart 2023 organiseren wij samen met de bouw- en technieksector de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Dit jaar is de slogan: Bewust Bezig = Bewust Veilig. Met een groeiend aantal nieuwe mensen uit andere branches en landen, groeit ook het belang van bewustwording rond veilig en gezond werken. 

Bewus Veiligdag 2023 bewust bezig_1024x606

In uw eigen handen

De Bewust Veilig-dag wordt voor het zevende jaar op rij georganiseerd door Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Tijdens de Bewust Veilig-dag 2023 besteden bedrijven in deze sectoren op hun eigen manier extra aandacht aan veilig en gezond werken. Als deelnemend bedrijf bepaalt u zelf hoe u deze dag inricht en welke activiteiten u organiseert. Wij leveren ondersteunende middelen en inspiratie, maar de invulling van de dag ligt geheel in uw eigen handen. 

Speciale website bewustveilig.com

Eerdere edities van de Bewust Veilig-dag waren een groot succes. Honderden bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud – zowel grote als kleine bedrijven – meldden zich aan. Zij besteedden elk op hun eigen manier aandacht aan gezondheid en veiligheid op het werk. Zo kregen alle medewerkers van Logchies eerder een ‘Bewust Veilig Thuis’ pakket toegestuurd met daarin een link naar de ‘Veilig Thuis Scan’. En bezocht Wits Vastgoedonderhoud met hun roadshow meerdere projectlocaties waar ze met stellingskaarten met elkaar in gesprek gingen over veiligheid op de bouwplaats. Ook dit jaar vormt de website www.bewustveilig.com weer de spil waarop alle informatie te vinden is.

Inspiratie opdoen

Deelname staat open voor elk bedrijf in onze sector, gratis en vrijblijvend. Meedoen kan op twee manieren. Of u zet de materialen in die Bewust Veilig beschikbaar stelt. Óf u organiseert op de dag zelf bijvoorbeeld een toolboxmeeting of werplekinspecties. Kijk op bewustveilig.com om inspiratie op te doen hoe anderen deze dag eerder organiseerden. Welke keuze u ook maakt, wij vinden het leuk als u de initiatieven met ons deelt en geven er graag aandacht aan op onze eigen mediakanalen. Om helemaal op de hoogte te blijven, is Bewust Veilig ook te volgen op Twitter, Instagram en LinkedIn.

Ja, ik doe mee met de Bewust Veilig Dag 2023 en meld me aan

Nieuws

Meer nieuws
Bekijk de verhalen van Bewust Veilig 2020

Iedereen die bij een project betrokken is, moet zich bewust zijn van veiligheid. Van medewerkers op de bouwplaats, tot planning en calculatie, directie en externe stakeholders. Dat is al jaren het motto van Bewust Veilig. In 2020 hebben we 3 bedrijven gevolgd die elk een ander belangrijk element hebben uitgelicht. Zo besteedt Logchies extra aandacht aan sociale veiligheid, heeft Wits een poster met een zeer praktische cartoon ontwikkeld en heeft Van Dillen alle lagen in het bedrijf betrokken bij het VGM-overleg.

 

Bekijk de verhalen van Bewust Veilig 2020

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt