(Bestel)auto van de zaak

(Bestel)auto van de zaak

Auto van de zaak

Auto van de zaak

Een (bestel)auto van de zaak heeft gevolgen voor de btw en inkomstenbelasting.

Bestelbusje van de zaak

Auto van de zaak en btw

Wanneer u de (bestel)auto van uw bedrijf ook privé gebruikt, dan betaalt u btw over het privégebruik. Heeft u een bestelauto van de zaak die u alleen zakelijk gebruikt? Vraag dan een Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto aan.
Meer over btw voor privégebruik auto

 

Privékilometers en bijtelling

Bij uw aangifte inkomstenbelasting wordt uw bijtelling automatisch verrekend met de autokosten van uw bedrijf. Rijdt u minder dan 500 km privé, dan is de auto verplicht van de zaak en betaalt u geen bijtelling. Dit moet u kunnen aantonen met een sluitende kilometerregistratie.

Wij zijn een samenwerking aangegaan met TrackJack Europe, dé partij in Nederland die uw rittenregistratie bijhoudt en het keurmerk voor de Belastingdienst heeft. Bekijk hier welk aanbod TrackJack voor u als OnderhoudNL-lid heeft.

Voor een bestelauto die u alleen zakelijk gebruikt kunt u de Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto aanvragen zodat u geen kilometerregistratie hoeft bij te houden.
Meer over bijtelling (ondernemer)
Meer over bijtelling (werknemer)

 

Nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt