01-vaktechniek

Vaktechniek

praktische trainingen voor de basisvaardigheden

OnderhoudNL-trainingen op gebied van vaktechniek

Van een schilder wordt tegenwoordig vaak meer gevraagd dan alleen maar schilderen. Denk aan behangen, glaszetten en kleuradvisering. Met onze korte praktijktrainingen leert u in korte tijd de diverse basisvaardigheden. Of volg 1 van de vervolgtrainingen waarbij iets dieper wordt ingegaan op de materie.

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - afhangen en sluitbaar maken van ramen en deuren.jpg

Afhangen en sluitbaar maken van ramen en deuren

Als schilder moet u ook weten hoe u bestaande ramen en deuren goed sluitend krijgt en schade voorkomt tijdens onderhoudswerkzaamheden. In deze tweedaagse praktijktraining leert u de basisvaardigheden.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - behangen.jpg

Behangen

Behang is er in vele soorten, hoe verwerkt u ze? Met welke gereedschappen? Hoe behandelt u de ondergronden voor? En wat is er nodig om de wanden én de omgeving netjes en goed af te werken? Het komt allemaal aan bod in deze praktische training.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - duurzaam houtherstel.jpg

Duurzaam houtherstel niveau 1

U maakt kennis met duurzaam onderhoud volgens het Repair Care-systeem. 7 stappen naar duurzaam onderhoud centraal staan centraal. De nadruk ligt op praktijkvaardigheden: het preventief afdichten van verbindingen en de curatieve pastareparatie.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - duurzaam houtherstel.jpg

Duurzaam houtherstel niveau 2

De vervolgopleiding richt zich op het lamineren en stopverfvervanging. Naast een korte theoretische sessie bestaat het programma verder uit oefenen in de praktijk. Deze oefeningen zijn realistisch met de werkelijke werkomstandigheden.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - duurzaam houtherstel.jpg

Duurzaam houtherstel niveau 3

Niveau 3 richt zich op de praktijk van deelvervanging. Na een theoretische toelichting over het uitvoeren van een inspectie en deelvervanging gaat u aan de slag met praktijkoefeningen.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - kozijnrenovatie deelvervanging middenkader_310x384.jpg

Duurzame kozijnrenovatie door deelvervanging - middenkader

U leert met met deze training werken met een gecertificeerd kwaliteitsproduct (Infinity Repair) voor de renovatiemarkt voor deelvervanging van kozijnen door een geprefabriceerd deelelement.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - kozijnrenovatie deelvervanging vakkracht_310x384.jpg

Duurzame kozijnrenovatie door deelvervanging - vakkkracht

U leert hoe u door deelvervanging, delen van een bestaand kozijn volgens de richtlijnen kunt vernieuwen met een deelelement van Infinity Repair.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - glaszetten - basis.jpg

Glaszetten basis - productkennis en toepassingen

Wat moet een (aankomend) glaszetter weten over glas? Welke producten zijn er, wat zijn de toepassingen en de kwaliteitsnormen? In deze training krijgt u antwoord op deze vragen.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - glaszetten - vervolg.jpg

Glaszetten vervolg - Voorschriften en plaatsing

Hoe goed bent u op de hoogte van de belangrijkste richtlijnen voor het plaatsen van glas? En kunt u ze toepassen bij nieuwbouw, renovatie en schadeherstel? In deze eendaagse training frist u zowel de theorie als de praktijk op.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - interieurfolie plakken.jpg

Interieurfolie plakken

Interieurfolies op de juiste manier verwerken vraagt om vakmanschap. In onze training leert u de basistechnieken en krijgt u de beste ‘tips & tricks.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - kitten.jpg

Kitten

Kitten is een belangrijk onderdeel van het schildersvak. U moet weten welke kit u moet gebruiken en hoe u deze verwerkt. In deze praktische training leert u de basistheorie en vaardigheden.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - kleuradvisering.jpg

Kleuradvisering schilders

Wilt u uw klant passend en professioneel kleuradvies geven? Volg dan deze korte praktijktraining. U krijgt kennis en begrip van kleuren vanuit verschillende perspectieven. U leert kijken naar objecten en waarnemen wat er gebeurt qua kleur.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - metaalconservering - constructieschilder.jpg

Metaalconservering: constructieschilder

Een goede bescherming van stalen objecten is van groot belang. In deze training leert u hoe u metalen objecten op de juiste wijze conserveert door middel van kwast- en rolapplicatie. Slaagt u voor het examen, dan krijgt u het persoonscertificaat ISO17024.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - metaalconservering - straler.jpg

Metaalconservering: straler

Een goede bescherming van stalen objecten is van groot belang. In deze training leert u hoe u metalen objecten op de juiste wijze conserveert d.m.v. stralen o.a. met een spray simulator®. Slaagt u voor het examen, dan krijgt u het persoonscertificaat ISO17024.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - metaalconservering spuiter_310x384.jpg

Metaalconservering: spuiter

Een goede bescherming van stalen objecten is van groot belang. U leert u hoe u metalen objecten op de juiste wijze conserveert door middel van spuiten o.a. met een spray simulator®. Slaagt u voor het examen, dan krijgt u het persoonscertificaat ISO17024.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - verfspuiten - basis.jpg

Verfspuiten basis

Vraagt u zich wel eens af welke spuitapparatuur u in welke situatie moet gebruiken? Hoe u zo’n spuitklus veilig en efficiënt aanpakt? En op welke manier u er voor zorgt dat uw spuitapparatuur netjes en werkend blijft? In deze praktische training leert u het.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - verfspuiten - hoge druk.jpg

Verfspuiten vervolg hogedruk

Hoe gebruikt u de spuitapparatuur zodat u het meeste rendement krijg in uw werk? Verwarmd spuiten, Airless of Aircoat, wanneer gebruikt u wat en hoe doet u dat veilig? In deze korte vervolgtraining komt dit en meer allemaal aan bod.
Naar de training

Trainingen - miniaturen - vaktechniek - verfspuiten - lage druk.jpg

Verfspuiten vervolg lagedruk

Hoe gebruikt u de spuitapparatuur zodat u het meeste rendement krijgt in uw werk? Conventioneel, HVLP of XVLP, wanneer gebruikt u wat en hoe gebruikt u dat veilig? Dit en meer komt allemaal aan bod in deze vervolgtraining.
Naar de training

Bekijk ook ons totale trainingsaanbod met andere trainingscategorieën

Meer trainingsnieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt