Overzicht handige tools voor het schildersbedrijf

word nu lid van OnderhoudNL

Hulpmiddelen van offerte tot oplevering

Voor schildersbedrijven met personeel en zzp'ers zijn er handige tools ontwikkeld waarmee het project en het ondernemen een stuk makkelijker gaat. Zoals een checklist en voorbeelden voor een offerte, werkopnameformulier of een checklist voor als er wordt samengewerkt met anderen. Bekijk hieronder het overzicht. Log wel eerst even in om de tools te kunnen downloaden.

foto van schilder zelfstandigen

Offertes en acquisitie

 • Voorbeeld offerte: Gebruik dit voorbeeld om als basis te gebruiken voor uw eigen onderscheidende offerte.
 • Checklist offerte: Een eenvoudige checklist om te kijken of de offerte die u heeft gemaakt ook alle noodzakelijke onderdelen en informatie bevat.
 • Werkopnameformulier: Formulier dat gebruikt kan worden voor de opname van een werk en is de basis voor de offerte.
 • Vragenlijst nabellen offerte: Offerte verstuurd? Gebruik deze vragenlijst om de offerte door te nemen met particuliere opdrachtgevers. Dit verhoogt de kans op de opdracht en levert waardevolle informatie voor een volgende offerte. 
 • Opdrachtbevestiging: Opdracht binnen? Gefeliciteerd! Met deze brief bevestigt u de opdracht en informeert u de opdrachtgever over het vervolg.
 • Burenmailing: Informeer de buurt waar u als schildersbedrijf aan het werk bent over uw diensten. En nodig hen uit voor een vrijblijvend advies met deze burenmailing.

Voorbereiding en uitvoering

 • Checklist werkvoorbereiding: Checklist om eenvoudig te controleren of alle zaken voor een project goed zijn voorbereid/besteld. Belangrijk om een goede start te maken met het project.
 • Kleur en afwerkstaat: Formulier om per onderdeel de gebruikte producten en toegepaste kleuren te noteren. Belangrijk om vast te leggen voor een eventuele vervolgopdracht.
 • Meerwerkformulier: Formulier om uitgevoerd meerwerk (uren en materiaal) te noteren en te laten tekenen door de opdrachtgever. Zodat voor beide partijen duidelijkheid ontstaat.
 • Opleverformulier: Formulier voor de oplevering met de opdrachtgever. Advies is om dit formulier voor de oplevering aan de opdrachtgever te verstrekken, zodat hij/zij zelf alvast eventuele punten kan noteren.

Meerjarenonderhoud

Tariefstelling

Samenwerken

 • Checklist samenwerken: Soms gaat u een project met anderen uitvoeren. Vul dit hulpmiddel samen met de beoogde partner in om te checken hoe goed de samenwerking met deze partner zal verlopen.
contactpersonen-blok-Sjors Krikken_800x450

Sjors Krikken
Schilders, Garantie

06 - 23 07 84 63
E-mail | Maak een afspraak

Is uw RI&E op orde?

OnderhoudNL heeft een erkende branche-RI&E ontwikkeld afgestemd op de meest voorkomende risico’s in de branche en de nieuwe Arbowet. Kom naar de RI&E trainingsdag (gratis voor leden). Daar krijgt u uitleg van experts en kunt u direct aan de slag met uw eigen RI&E.

Naar RI&E-bijeenkomsten

Duurzaam Onderhoud

De schilders- en onderhoudsbranche speelt een grote rol in de duurzame transformatie van de gebouwde omgeving. Bekijk wat wij doen om samen met u, bewoners, eigenaren en ketenpartners de uitdagingen van het Klimaatakkoord aan te gaan en welke hulpmiddelen er zijn om u daarbij te helpen. 

Naar de hulpmiddelen

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt