Digitale veiligheid

cybersecurity-digitale-veiligheid_1024x350

Digitale veiligheid

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor én neemt verschillende vormen aan. Planning, inkoop, offertes en het contact met opdrachtgevers: digitaal is alles kwetsbaar. Wat als de activiteiten van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) kwijt zijn of de gegevens van uw klanten op straat komen te liggen? Als u daar mee te maken krijgt, weet u dan wat u moet doen? 

cybersecurity-digitale-veiligheid-laptop_1024x350

Kostbaar en kwetsbaar

Uw gegevens en de gegevens van uw klanten zijn kostbaar en kwetsbaar. Denk aan trucs als phishing e-mails of door het hacken van uw computersystemen. Ook kunnen uw gegevens voor u onbereikbaar worden gemaakt door gijzelsoftware, of kan zelfs het hele netwerk onbereikbaar worden gemaakt door een DDoS-aanval (distributed denial of service). Uw netwerk wordt dan overspoeld door bezoeken van gehackte computers die het onmogelijk maken nog toegang te krijgen tot uw gegevens.

Samen Digitaal Veilig

Er zijn verschillende manieren om uw bedrijf te beschermen tegen dit soort cybercriminaliteit. Beveiligingssoftware is belangrijk, maar levert u onvoldoende veiligheid en garantie. OnderhoudNL is partner van het platform Samen Digitaal Veilig. Een initiatief van branche- en beroepsorganisaties, waaronder OnderhoudNL, in samenwerking met MKB-Nederland. Het wordt gesubsidieerd door de ministeries van Justitie en Veiligheid en Economische Zaken en Digital Trust Center (DTC) van de Overheid. Zij organiseren regelmatig webinars over diverse onderwerpen waar u aan kunt deelnemen.

Basisscan cyberweerbaarheid

Tot die tijd kunt u de basisscan cyberweerbaarheid van het DTC doen. Het DTC helpt bedrijven met veilig digitaal ondernemen. De scan bestaat uit vragen over de beveiliging van uw bedrijf. Op basis van uw antwoorden krijgt u feedback voor het verbeteren van uw beveiliging.

Top 10 beveiligingstips

Bekijk hier de tien belangrijkste tips uw bedrijf tegen hackers te beschermen. Bent u gehackt of denkt u dat u gehackt bent? Op Hackhelpdesk.nl vindt u een stappenplan en praktische oplossingen waarmee u verdere schade voorkomt.

Verzekeren is essentieel

Preventie is uiteraard belangrijk, maar helaas kunt u het cyberrisico nooit volledig uitsluiten. Wij adviseren daarom om een cyberverzekering af te sluiten. Mocht er dan digitaal ingebroken worden, dan staat u er niet alleen voor. Met één telefoontje wordt u geholpen bij het verdere proces. Denk aan het snel herstellen van uw bestanden, maar ook aan financiële tegemoetkoming als u inkomsten misloopt.

Kijk op OnderhoudNL Verzekeringen voor de mogelijkheden

Nieuws

Uitgelicht

Uitgelicht-cybersecurity-digitale-veiligheid_1024x606

Bijna 300 cyberaanvallen per week
Wel of niet verzekeren?

Is uw bedrijf één van de 107.300 bedrijven die in 2022 gehackt wordt? Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor én neemt verschillende vormen aan. Planning, inkoop, offertes en het contact met opdrachtgevers: digitaal is alles kwetsbaar. Wat als de activiteiten van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) kwijt zijn of de gegevens van uw klanten op straat komen te liggen? Weet u dan wat u moet doen?

U leest het in OnderhoudNL Magazine

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt