Masterclass Veiligheidsglas

Glas gebouwen 2_1024x350

Masterclass Veiligheidsglas

Masterclass Veiligheidsglas

Weet u precies volgens welke normen veiligheidsglas geplaatst moet worden, met welke zaken u rekening moet houden bij het plaatsen en wie er juridisch verantwoordelijk is mocht het glas niet goed geplaatst zijn? En wat de risico's zijn?  Bekijk deze masterclass (beschikbaar na 16 november 2023) en fris uw kennis over het zetten van veiligheidsglas binnen een uurtje weer op. Deze masterclass is geschikt voor alle glasprofessionals.

Vaktechnische info voor glaszetters

NEN 3569

Veiligheidsglas is er in vele soorten: gehard, gelaagd, letselbeperkend, doorvalwerend, doorbraak vertragend, brandwerend of kogelwerend. De norm NEN 3569 omschrijft exact waar en welke soort veiligheidsglas toegepast moet worden. Bijvoorbeeld in situaties waar gewoon glas een te groot risico geeft op het ontstaan van ernstig lichamelijk letsel bij glasbreuk, zoals wanneer een persoon bijvoorbeeld tegen het glas aanstoot of valt. Glas dat niet goed is geplaatst, kan leiden tot gevaarlijke situaties.  

OnderhoudNL werkt mee aan bewustwordingscampagne

Het correct toepassen van veiligheidsglas is cruciaal. Juist ook in bestaande woningen. Wij merken veel onbekendheid bij particuliere woningeigenaren en andere opdrachtgevers. Juist voor deze doelgroep is er een campagnevideo gemaakt. 

Kwaliteit leveren 

Uw opdrachtgever mag van u, als professioneel glaszet- en onderhoudsbedrijf, verwachten dat u kwaliteit levert en het (veiligheids-)glas volgens de regels plaatst. Bekijk deze masterclass waarin Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas uw kennis over het plaatsen van veiligheidsglas in een uurtje opfrist en u weer verantwoord aan de slag kan.

Bekijk de Masterclass Veiligheidsglas (beschikbaar na 16 november)

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt