Cao-onderhandelingen 2021

Planningsoverleg-1024x350

Cao-onderhandelingen 2021

Cao-onderhandelingen 2021

De cao van OnderhoudNL met de bonden LBV en FNV én CNV is een feit. Het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor de schilders-, afwerkings-, vastgoedonderhoud- en glaszetbedrijven is voorgelegd aan de achterbannen van cao-partijen en heeft tot algemene instemming geleid. 

cao_1024x350
cao_1024x350

Nieuwsberichten:

Nieuwe cao SAVG

De nieuwe cao voor het schilders-, afwerkings-, vastgoedonderhouds- en glaszetbedrijf (SAVG) gaat in per 1 oktober 2021 en loopt tot 31 oktober 2025. Het ministerie van SZW heeft de cao SAVG algemeen verbindend verklaard (AVV). Hierdoor is de cao SAVG per 15 januari 2022 van toepassing op álle werkgevers en werknemers in de bedrijfstak. Download hier de volledige cao SAVG.

Onderhandelingsresultaat:

U kunt het onderhandelingsresultaat dat op 26 oktober 2021 is toegelicht tijdens de ALV van OnderhoudNL downloaden: Onderhandelingsresultaat oktober 2021

Voorstellen:

Tijdens de eerste ronde op 9 september 2021 hebben wij en de vakbonden LBV, FNV en CNV onze voorstellen voor een nieuwe cao gepresenteerd en toegelicht.
Cao-voorstellen OnderhoudNL

 

Resultaten Arbeidsvoorwaardenscan:

In de zomer van 2021 hebben wij zowel werkgevers als hun medewerkers gevraagd hun mening te geven over de arbeidsvoorwaarden in onze bedrijfstak. We hebben veel reacties ontvangen. De voorkeuren die uit bevraging naar voren kwamen, vormen de basis voor de cao-onderhandelingen.

Samenvatting resultaten Arbeidsvoorwaardenscan

Nieuws

Meer nieuws

Uitgelicht

Uitgelicht-cao-onderhandelingen_1024x606

OnderhoudNL en bonden positief over nieuwe cao

In aanloop naar de onderhandelingen voor een nieuwe cao is via de digitale 'Arbeidsvoorwaardenscan' aan werkgevers en hun medewerkers gevraagd wat zij belangrijk vinden. De uitkomst hiervan vormde de basis voor de besprekingen. Het resultaat mag er zijn, zo oordelen betrokken partijen. Ook over het onderhandelingsproces zijn ze positief. 

U leest het in OnderhoudNL Magazine

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt