Nieuws_1024x175

Deelname RVU en Generatiepact pas mogelijk ná goedkeuring SUSAG

Deelname RVU/Generatiepact pas mogelijk ná goedkeuring SUSAG

De Regeling Generatiepact en Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) zijn op 1 januari 2022 ingegaan. De eerste aanvragen zijn inmiddels verwerkt. Daarbij valt op dat de procedure voor het deelnemen aan de regeling niet altijd even duidelijk is voor werkgevers en hun medewerkers. Wij zetten de procedure voor u op een rijtje om verwarring en teleurstelling te voorkomen.

Deelname RVU en Generatiepact pas mogelijk ná goed
Deelname RVU en Generatiepact pas mogelijk ná goed

Afspraken over ingangsdatum

SUSAG heeft geconstateerd dat sommige medewerkers en werkgevers afspraken maken over de ingangsdatum van de regeling. Zij vergeten dat SUSAG ook tijd nodig heeft om de aanvraag te verwerken. Dit kan, met name bij de Regeling Vervroegd Uittreden, tot onwenselijke situaties leiden. Bekijk hieronder de stappen die u met uw medewerker moet nemen voordat hij of zij gebruik kan maken van de regelingen.

Regeling Vervroegd Uittreden (RVU):

regeling vervroegd uittreden - OnderhoudNL.jpg
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Regeling Generatiepact:
regeling generatiepact - OnderhoudNL.jpg

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Aandachtspunten

  • Bij beide regelingen is het belangrijk dat de medewerker en werkgever van tevoren overeenstemming bereiken over deelname van de medewerker aan de betreffende regeling. Dus vóórdat de aanvraag wordt gedaan. Om de regeling definitief in te laten gaan moet de schriftelijke overeenkomst tussen de werkgever en medewerker hierover naar SUSAG gestuurd worden.
  • De aanvraagperiode bij SUSAG bedraagt drie maanden. Dat wil zeggen dat drie maanden vóór de beoogde uittredingsdatum (RVU) of ingangsdatum (Generatiepact) een aanvraag ingediend moet worden. Houd daar rekening mee bij het bepalen van de uittredingsdatum respectievelijk ingangsdatum.
  • De regeling kan alleen ingaan als SUSAG goedkeuring heeft gegeven voor deelname.

Let op bij de RVU: beëindig de arbeidsovereenkomst met de medewerker pas op het moment dat de goedkeuring van SUSAG binnen is en houd de beëindigingsdatum die SUSAG in de goedkeuring heeft opgenomen aan als daadwerkelijke einddatum van de arbeidsovereenkomst!

Hier leest u alles over de RVU en Regeling Generatiepact
contactpersonen-blok-Dick-800x450

Dick Voortman

Arbeidsverhoudingen (pensioen)
0182 - 571 444 | 06 - 10 95 31 65
Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt